More

    Antrenor nou şi lot nou la CSM Satu Mare!

    eles

    La o săptămînă după ce l-au anunţat oficial pe Petre Eleş ca antrenor al echipei de baschet feminin, conducerea CSM Satu Mare a anunţat ieri şi lotul de jucătoare cu care formaţia noastră va ataca noul sezon al Ligii Naţionale.
    La conferinţa de presă de prezentare a lotului a ţinut să fie prezent şi primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, acesta precizînd că are încredere în noul antrenor şi că e convins că echipa va fi o surpriză plăcută în noul sezon.
    Antrenorul Petre Eleş şi-a prezentat apoi jucătoarele pe care le va avea sub comandă începînd de săptămâna viitoare, acesta anunţând totodată că Monica Ivan va fi şi jucătoare şi antrenoare secundă iar că în staff va fi cooptată de săptămâna viitoare şi o antrenoare din Satu Mare, acesta precizînd că deocamdată nu vrea să dea mai multe detalii.
    Andreea Orosz, Eniko Laza-Tarţa, Cristiana Cutaş, Mihaela Adi, Anita Nagy, Diana Moldoveanu, Teodora Vasile, Andra Neşte, Valentina Bolba, Bianca Voica, Tabitha Wampler, Korti Jones şi Monica Ivan vor juca la CSM Satu Mare din acest sezon.
    Astfel din lot vor face parte şapte sătmărence, trei junioare de la LPS fiind promovate la CSM. În plus vom avea doar două americance tinere, Wampler şi Jones.
    Aruncând o privire peste statisticile înregistrate în stagiunea precedentă, cea mai importantă achiziţie pare să fie Tabztha Wampler. Americanca ce a evoluat la SEPSI Sfântu Gheorghe a înregistrat medii de 9.7 puncte, 6, 6 recuperări, 1.8 pase decisive şi 9,5 la eficienţă. În schimb, Mihaela Adi vine de la CSM Oradea, formaţie pe care a ajutat-o cu 8.6 puncte pe meci, 5.6 recuperări, 0.7 pase decisive, respectiv 3.8 la eficienţă. Fără nici o urmă de îndoială, experienţa sportivelor Cristina Cutaş (campioană cu ICIM Arad), Eniko Laza sau Bianca Voica (CSU Alba Iulia) este în avantajul lui Petre Eleş, cel care va fi ajutat de pe margine şi de Monica Ivan. Singura debutantă în Liga Naţională este Kortni Jones. Fundaşul de peste ocean se numără printre piesele de bază ale Universităţii Middle Tennessee, ea aflându-se la primul angajament profesionist în carieră.
    În privinţa obiectivelor, conducerea spune că deocamdată e prematur să vorbim mai ales că nu se ştie ce jucătoare străine vor transfera celelalte contracandidate la calificarea în play -off.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE