More


  Caravana fondurilor europene vine în satul tău

  - Advertisement -

  ”Caravana fondurilor europene pentru satul românesc”, desfăşurată sub sloganul ”PNDR vine în satul tău”, va ajunge și în 30 de localităţi sălăjene. Potrivit Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Sălaj, pe toată perioada campaniei, august-noiembrie 2013, cetăţenii din mediul rural din aproximativ 30 de comune din judeţ vor primi consiliere cu privire la derularea proiectelor pe care le implementează. Informaţiile se vor axa pe sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor, iar promotorii care activează în cadrul campaniei vor comunica beneficiarilor, dar şi publicului participant informaţii privind: respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi, realizarea şi respectarea graficului de eşalonare a plăţilor efectuate prin PNDR, derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor, dar şi posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural. De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesaţi în a-şi dezvolta spiritul antreprenorial necesar în derularea proiectelor europene.
  Până în acest moment, la nivel naţional, cele 15 rulote ale caravanei informative s-au aflat în peste 1.500 de localităţi, urmând ca în luna septembrie să ajungă şi în localităţile sălăjene Bobota, Camăr, Ip, Marca, Halmăşd, Plopiş, Nuşfalău, Măierişte, Carastelec, Chieşd, Bocşa, Şamşud, Sărmăşag, Coşeiu, Hereclean, Dobrin, Crasna, Valcăul de Jos şi altele. În total este vorba despre 31 de localităţi din Sălaj.
  Obiectivul principal al campaniei de informare ”PNDR vine în satul tău” este creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR. În prima etapă a campaniei, derulată în perioada martie – mai 2013, ”Caravana fondurilor europene pentru satul românesc” a poposit în alte 28 de localităţi din judeţul Sălaj.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img