More


  Două zile de sărbătoare la Turţ

  - Advertisement -

  turt

  Două zile pline de sărbătoare în acest weekend la Turţ. După ce sâmbătă turţenii s-au distrat la spectacolele pentru cei mici şi discoteca în aer liber, pe scena amplasată în centrul localităţii a avut loc ieri deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediţii a Zilelor Comunei Turţ. Tulnicarii au dat tonul la distracţie, aceştia fiind urmaţi de parada portului popular şi cea a majoretelor.

  Deschidere oficială cu oficialităţi judeţene şi locale
  După intonarea imnului naţional, primarul Ioan Ciupac i-a salutat pe turţeni şi alături de oficialităţile prezente le-au urat la mulţi ani şi distracţie plăcută. Pe scena din centrul localităţii au urcat prefectul Eugeniu Avram, deputatul de Oaş, Andreea Paul, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, a partidelor politice şi consilieri locali şi judeţeni. În cuvântul său, prefectul Eugeniu Avram i-a asigurat pe turţeni de tot sprijinul lui în derularea proiectelor europene şi nu numai.
  Acesta a declarat că de fiecare dată va răspunde invitaţiei la un asemenea eveniment important precum Zilele Comunei Turţ. Deputatul Andreea Paul a apreciat tradiţia costumelor populare care este păstrată şi în aceste zile la Turţ. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, i-a felicitat în discursul său pe toţi cei care contribuie la bunul mers al comunei. Govor a declarat că după ce au asfaltat toată comuna cu sprijinul Consiliului Judeţean, Primăria va avea sprijin şi la alte proiecte.

  Program artistic bogat

  Deschiderea oficială a fost urmată de o poezie interpretată de Mariţa Găleanu, un localnic din Turţ, iar apoi primarul a premiat cei mai merituoşi elevi din comună. Momentul festiv a fost încheiat cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
  Programul a continuat cu recitalurile formaţiilor locale, scena fiind ocupată de Ionuţ Ciupac, Ghiţă Blidar şi formaţia Talentum. La ora 17.00 muzica populară ardelenească a pus stăpânire pe turţeni, Aurora şi Săndel Mihai interpretând cele mai frumoase cântece ale lor. După-masă a mai urmat un calup folcloric local oferit de Horea Someşan, Anamaria Ardelean şi Ramona Mureşan. La ora 21.30 Bianca Rus şi Cabaretul DejaVu a binedispus turţenii. Momentul cel mai aşteptat a fost oferit de către invitatul special, Liviu Guţă, recitalul lui fiind urmat de concertele de muzică etno susţinute de Rareş Câmpan şi Florin Oşanu.

  Silvia Cseh  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img