More

  Echipamente şi jucători noi la Olimpia!

  olimpia-1

  Sâmbătă a fost o zi aglomerată în ceea ce priveşte echipa „fanion“ a oraşului, FC Olimpia. După-masa a fost prezentat, în mare, lotul de jucători, iar mai apoi, la Dorolţ, Olimpia a susţinut un amical, cu echipa maghiară Cigand.
  Stadionul Olimpia a fost gazda unei conferinţe de presă în care au fost prezentate noile achiziţii şi echipamentele pentru sezonul viitor. Pe lângă preşedintele Olimpiei, Dan Băbuţ, şi preşedintele Comitetului Director, Ioan Câmpan, au onorat cu prezenţa primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, subprefectul Cristian Sasu, dar şi un oaspete special, prefectul de Darmstadt Dieburg, Klaus Peter Schellhaas şi antrenorul Tiberiu Csik.
  Adrian Ştef a promis că va continua acest proiect pentru şi cu sătmăreni, alături de Primărie, împreună vor sprijini echipa de fotbal să ajungă acolo unde îi este locul. A felicitat conducerea, antrenorii şi jucătorii echipei, care au dat dovadă de profesionalism, implicare şi a ţinut să menţioneze că va fi alături de Olimpia. Prefectul de Darmstadt a felicitat echipa şi a spus că va încerca o colaborare între echipa locală, care joacă în Liga a III-a şi echipa sătmăreană, fiind plăcut surprins de faptul că, în proporţie covârşitoare, Olimpia are jucători din oraş sau din judeţ. Primarul Dorel Coica a declarat că se va implica în bunul mers al echipei, urându-le succes în noul sezon. Apoi au luat cuvântul antrenorul Tiberiu Csik şi căpitanul Cosmin Iuhas, care au mulţumit oficialităţilor pentru sprijin şi le-au promis că nu îi vor dezamăgi.

  Obiectivul: între primele opt echipe
  A fost fixat şi un obiectiv pentru sezonul 2013-2014, acela ca Olimpia să ocupe un loc între primele opt la finalul turului. Iar dacă lucrurile merg bine, din retur se va stabili un obiectiv final. În ceea ce priveşte lotul de jucători, Ioan Câmpan a spus că acesta va număra 22 de jucători, că este finalizat în proporţie de 98%, iar în decursul acestei săptămâni vor mai sosi la Satu Mare patru juniori de la CFR Cluj, în probe. „Lotul nu este definitiv, mai trebuie să ajungă la Satu Mare câţiva jucători importanţi. Rămâne să ne întâlnim cu ei, să negociem rămânerea lor la Olimpia. Ţin să mulţumesc unor jucători care au ales să rămână acasă, chiar dacă au avut oferte bune şi foarte bune de la echipe din prima ligă“ a mai precizat Dan Băbuţ. Dintre noile achiziţii, îi vom aminti pe Szekely, portar venit de la Delta Tulcea, Anca, tot portar, component al lotului naţional Under 18, Cornel Ene de la CFR, Alin Gombar, care a jucat la Gaz Metan şi Chiajna, Denis Lemac de la Dinamo 2, Muntean şi Svarczkopf de la Oradea, sau Ervin Zsiga, care a revenit la echipa sătmăreană. Însă dintre aceştia, nu toţi au semnat un contract cu Olimpia.
  olimpia-2
  Multe meciuri amicale
  În continuare, pe lângă antrenamente şi sesiuni de pregătire, jucătorii Olimpiei vor avea parte şi de meciuri amicale. Pe 7 august vor juca la Dorolţ cu Kisvarda, pe 10 la Pâncota, cu Şoimii, pe 14 primesc vizita celor de la FCM Bacău, pe 18 august cu Poli Iaşi, iar pe 24 cu FC Bihor. Urmând ca, dacă nu se vor face modificări în şedinţa de astăzi FRF, campionatul să înceapă pe 7 septembrie. Chiar dacă lista cu jucători se află 24 de nume, lotul final va număra 22, totul depinde de noile achiziţii şi înţelegerile cu aceia care se află în pregătiri la Satu Mare.

  Echipamente galben-albastre
  Tot la această conferinţă s-au prezentat şi noile echipamente de joc, dar şi cele de antrenamente. Acestea sunt unele moderne, „slim“, în stil italian, foarte frumoase şi de o calitate superioară. Portarii vor îmbrăca un echipament roşu cu puţin alb, iar jucătorii, cu binecunoscutele culori „galben-albastre“. Galben-albastre vor fi şi cele 1500 de scaune care vor fi montate la tribuna 1 a stadionului. În plus, renovările la vestiarele de la etaj şi la sala de mese sunt aproape gata, urmând să se treacă la renovarea duşurilor şi vestiarelor de la parter. În încheiere să mai spunem că astăzi este convocată o şedinţă a FRF unde se va trage la sorţi programul Ligii a II-a.

  Daniel C.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE