More


  Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din play-off

  - Advertisement -

  trageri

  Ieri, prima echipă românească care şi-a aflat adversarul din play-off-ul cupelor europene a fost Steaua. Campioana României va întâlni campioana Poloniei, Legia Varşovia, în play-off-ul Ligii Campionilor, întâlnire decisivă pentru calificarea în grupele ligii. Legia este unul dintre cei mai dificili adversari pe care îi putea avea Steaua în cadrul tragerilor la sorţi de la Nyon. Steaua va disputa primul meci împotriva Legiei pe data de 21 august, pe teren propriu, returul urmând să fie jucat la Varşovia, pe 27 august.
  Calificarea în grupele Ligii va fi mai dificilă decât se aşteptau steliştii iniţial, în primul rând din cauza adversarului, poate cel mai dificil posibil şi în al doilea rând pentru că meciul decisiv va fi cel din retur, adică din Polonia.  Întâlnirea dintre cele două echipe este una destul de echilibrată, cu toate că Steaua va avea prima şansă. Deşi un adversar ca Şahtior Karagandy probabil i-ar fi adus Stelei o calificare la scor mare, fără niciun fel de emoţie, Legia rămâne şi ea o echipă inferioară campioanei României. Campioana Poloniei are un lot estimat de transfermarkt.com la jumătate din valoarea pe care o are Steaua, aproximativ 22 milioane euro contra aproape 45 milioane euro (Steaua). Legia nu se remarcă nici la vedete în cadrul echipei, cei mai valoroşi fotbalişti ai săi fiind: portarul Dusan Kuciac (2,2 milioane euro), Jakub Kosecki (2 milioane euro) şi Miroslav Radovic (2 milioane euro). La Steaua, numai Chiricheş are o valoare estimată la 6 milioane euro, deşi Tottenham era gata să dea 8 milioane pentru el.
  Tot ieri au avut loc tragerile la sorţi pentru play-off-ul Europa League, iar Petrolul, Pandurii şi Astra şi-au aflat adversarii. Petrolul îi va întîlni pe galezii de la Swansea, locul 9 din sezonul trecut în Premier League, galezii fiind deţinătorii Cupei Ligii Angliei. Primul meci se va juca în Anglia, returul fiind programat la Ploieşti. Pandurii are şi ea o misiune foarte dificilă, urmând să-i întâlnească pe portughezii de la Braga. Putem spune că gorjenii au avut ghinion, întâlnind un adversar puternic, returul fiind programat în Portugalia. Cea de-a treia formaţie românească, Astra, va da piept cu Maccabi Haifa, primul meci fiind în deplasare.

  DANIEL CHIOREAN     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img