More


  Expoziţie Albert Florian la Satu Mare

  - Advertisement -

  30913

  În cadrul manifestărilor Zilelor Culturale Maghiare Partium, organizatorii au pregătit mai multe surprize plăcute iubitorilor fotbalului din Satu Mare, între care se numără un meci între echipele de Old Boys ale Olimpiei şi clubului Ferencvaros din Ungaria, care se va juca vineri, precum şi o expoziţie excepţională dedicată legendei fotbalului maghiar, Albert Florian, câştigător al Balonului de Aur în 1967. Vernisajul expoziţiei a avut loc luni după-amiază la Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc”, în prezenţa copiilor regretatului Albert Florian, a liderilor UDMR Satu Mare şi a unor oficialităţi din Ungaria, printre care s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmar-Bereg, Sesztak Oszkar, şi deputatul în Parlamentul de la Budapesta, Tilki Attila, care este şi primar al oraşului Fehergyarmat.
  Punctul de atracţie al expoziţiei este, bineînţeles, Balonul de Aur cu care a fost recompensat celebrul jucător al clubului Ferencvaros la doi ani după ce echipa sa câştigase Cupa Oraşelor Târguri, competiţie ce a precedat Cupa UEFA.
  În vitrine şi pe panouri sunt expuse, însă, şi alte obiecte importante din viaţa sportivă, dar şi personală a lui Albert Florian: cupe, diplome, decoraţii, fotografii, documente, echipamente în care a jucat în cariera sa petrecută în totalitate, între anii 1952 – 1974, la cel mai iubit club din Ungaria, dar şi în naţionala ţării vecine, precum şi în selecţionata lumii. Expoziţia poate fi vizitată în următoarele două săptămâni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare