More

  Fetele au obţinut medalia de bronz la echipe

  simona-deac-pop

  Ieri, la Budapesta, în cadrul Campionatelor Mondiale s-au desfăşurat probele pe echipe la spadă. Cum am mai spus, din loturile României fac parte mai mulţi sătmăreni, Simona şi Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi, respectiv Alexandru Nyisztor, dar şi antrenorul Francisc Csiszar.
  La masculin, pe tabloul de 64, România a avut tur liber, calificându-se pa tabloul de 32. Aici a întâlnit Germania, de care a trecut cu 29-25. A urmat apoi întrecerea pentru calificarea în primele opt ţări, unde România a întâlnit Franţa. Spadasinii francezi s-au dovedit a fi mai buni, câştigând cu 45-32. În urma acestei înfrângeri, reprezentanţii noştri au intrat în lupta pentru locurile 9-16. Aici au întâlnit echipa Kirgistanului, de care au trecut la limită, 36-35. Mai departe, România s-a luptat cu Elveţia. Elevii antrenorului Csiszar au trebuit să se recunoască învinşi, tabela arătând 30-15 pentru elveţieni. Astfel, spadasinii au terminat pe un onorabil loc 11.
  Parcurs foarte bun pentru echipa de fete, care a intrat tot ieri în concurs. Cu Anamaria Brânză, Simona Pop (foto), Maria Udrea şi Raluca Sbârcea în lot, România a trecut pe rând de Danemarca (45-14), Venezuela (45-30), calificându-se pe tabloul de opt. În sferturi, echipa noastră a evoluat împotriva Coreei, pe care a învins-o cu 36-32, asigurându-i un loc în semifinale. În penultimul act, fetele le-au avut ca adversare pe spadasinele din Rusia.
  Cealaltă semifinală le-a pus faţă în faţă pe China şi Franţa. Rusia a început bine confruntarea, iar avantajul a persistat până la capăt, rusoaicele câştigând cu 44-33. Pentru locul 3, România s-a lupat cu reprezentativa Franţei. Româncele au evoluat excelent, reuşind să le învingă pe franţuzoaice, după o confruntare echilibrată, cu 33-28 şi să îşi adjudece medalia de bronz.
  D. Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE