Peste 5000 de spectatori la meciul amintirilorfradi1

O seară specială pentru iubitorii fotbalului sătmărean. Așa poate fi numită întîlnirea de ieri de la stadionul Olimpia cu fostele glorii ale Olimpiei și ale celor de la Ferencvaros.
Peste 5000 de sătmăreni au ținut să-I vadă la lucru pe jucătorii care au scris istorie la Olimpia și Ferencvaros. Și au avut răbdare să aștepte mai bine de o oră în plus autocarul celor de la Fradi fiind întîrziat pe autostradă de un eveniment rutier.
S-a terminat 5-3 pentru Fradi…dar rezultatul a contat prea puțin. Lumea s-a bucurat și a aplaudat fiecare execuție a unor jucători extraordinari ca Detari, Lipcsei sau Szenes ori Bolba, Fabian ,Steibinder sau Palcsa.
”O sărbătoare a fotbalului. Asta s-a întîmplat aici la Satu Mare. Mă bucur că am venit și sper să mai fim invitați. Mulțumiri organizatorilor și mult success Olimpiei în Liga a 2-a”a transmis Tibi Nyilasi, unul dintre cei mai buni jucători din istoria lui Fradi în vreme ce evident emoționat Alexandru Szenes a rememorat momentele deosebite trăite la Olimpia. ”Am ajuns la Fradi după 1990 dar am început fotbalul aici la Olimpia. De 27 de ani nu am mai jucat pe acest gazon și sînt extrem de emoționat și acum. O seară deosebită și promitem să revenim”, a spus fostul mijlocaș al Olimpiei, Sandor Szenes, cel care împreună cu Patkos au ajuns după Revoluție de la Olimpia la Ferencvaros.
De la Fradi au intrat pe teren Végh Z. Szűcs M. , Arany, Milovanovic, Dragóner, Desztanik, Bubcsó, – Szkukalek, Szeiler, Lipcsei, Szekeres, Keller, Horváth P, Wukovics și Szenes cu Patkas, jucători sătmăreni ce au evoluat o repriză și la Olimpia!
Pentru Olimpia a revenit pe teren generația 70 a lui Both Gabi și Szabo Gheorghe, cea a anilor 80 cu Pataki, Szilagyi Tibi și Ștefan, Steibinder, Bolba , Boje sau Boc și cea a anilor 90 cu Nastai, Paul Mihai, Paul Levente, Zoli Ritli, Tibi Csik sau Florin Fabian cel care și-a sărbătorit ziua de naștere ieri cu un supergol…
Un amplu reportaj de la acest eveniment va fi difuzat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts