More

  Proiect de unificare a federaţiilor de karate din România

  karate
  Se pare că după lungi discuţii, s-a realizat un lucru important în ceea ce priveşte un sport iubit în România, karate. La iniţiativa ministrului Nicolae Bănicioiu, s-a realizat un proiect de anvergură, care poate avea o finalitate istorică, “Protocolul de Unificare a Federațiilor şi Organizațiilor de Karate din România”. După 20 de ani, toate federaţiile din ţară, destul de multe la număr, s-ar putea unifica, devenind un singur for. Se ştie că au existat divergenţe între aceste grupuri, de aceea se organizau mai multe Campionate Mondiale, Europene şi competiţii internaţionale, pentru a putea cuprinde toţi sportivii afiliaţi la una din federaţiile de specialitate.
  Aceste lucruri le-am aflat de la preşedintele CS Samuraiul, Robert Magos, care a dorit să împărtăşească tuturor această bucurie. „Karate-ul românesc poate  trăi o zi istorică prin semnarea Protocolului de Unificare sub tutela Federaţiei Române de Karate! Este un eveniment deosebit în lumea karate-ului românesc, deoarece după 20 de ani vom putea fi din nou împreună sub o “umbrelă”. Greul abia acum începe, dar fără această schimbare nu am fi putut obţine un loc binemeritat la masa celor mari, care conduc acest sport, Federaţia Mondială de Karate (WKF). În sfârşit, şi în judeţul nostru ne vom aşeza la masa rotundă, noi conducătorii de cluburi şi vom face ceea ce trebuie pentru binele sportivilor“, a declarat preşedintele CS Samuraiul Satu Mare, Robert Magos.
  Toate felicitările pentru această realizare i le putem atribui preşedintelui Lucian Băroiu, dar şi ministrului Bănicioiu, pentru felul în care au reuşit să gestioneze cu diplomaţie, până la urmă, această situaţie. Însă trebuie să îi amintim şi pe aceia care au fost la cârma diferitelor federaţii din ţară, care şi-au asumat acest act, de a unifica sportul karate-ului într-un singur for de conducere: Florentin Marinescu – preşedinte FRAM, Liviu Crişan – preşedinte FRK-WKC, Aurel Pătru – preşedinte SKDUN, Mihai Cioroianu – preşedinte EUREKA, Frederico Tavares – preşedinte Wado Kai FRAM, Dan Deac – preşedinte FRKAMA, Florin Boca – membru în Comitetul Director FR Karate, care au dat dovadă de maturitate şi înţelepciune, au lăsat orgoliile deoparte, şi s-au aşezat cu succes la masa dialogului, în dorinţa de normalizare a relaţiei cu ministerul.
  DANIEL CHIOREAN

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE