More


  Richard Osvath, medaliat cu argint la proba de floretă

  - Advertisement -

  richard
  O veste excelentă a venit vineri seara de la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, rezervate paralimpicilor. Un sătmărean, Richard Osvath, a cucerit medalia de argint, în proba de floretă, la Campionatul Mondial pentru paralimpici, după ce a pierdut finala cu sportivul chinez Ye Ruyi, scor 7-15.
  Fostul sportiv de la CS Satu Mare, care reprezintă Ungaria, Richard a reuşit patru victorii în cinci dueluri, în faza grupelor, şi s-a calificat de pe poziţia a noua pe tabloul principal. Osvath s-a calificat fără mari emoţii în turul doi în proba de floretă individual, după ce a trecut în runda inaugurală de Cheong Meng Chai (Hong Kong), scor 15-4. În duelul pentru calificare în optimi, sătmăreanul a întâlnit tot un floretist din Hong Kong, Wong Tang Tat, favorit numărul opt. A trecut şi de acesta, iar în sferturi l-a eliminat pe favoritul numărul 1 al competiţiei, francezul Damien Tokatlian. Un traseu perfect pentru Richard Osvath până în semifinalele Campionatului Mondial pentru paralimpici. Richard Osvath a trecut şi de chinezul Yijun Chen şi s-a calificat în finala probei. Aici, sătmăreanul l-a avut ca adversar pe Ye Ruyi, din China.
  Din păcate, sportivul pregătit la Satu Mare, reprezentând Ungaria, a pierdut finala, cu 7-15, dar s-a ales cu o medalie preţioasă la gât, cea de argint. Vă reamintim că Richard Osvath a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012.
  De câteva luni s-a antrenat şi pentru o altă armă. A şi participat zilele trecute la această întrecere de la Budapesta. Astfel, în proba de sabie masculin, care a început miercuri, cu tururile preliminare, în grupa preliminară, Richard a câştigat trei dueluri şi a pierdut două, calificându-se de pe locul 13 pe tabloul principal de 24. Acolo, românul a trecut de primul tur 15-7 cu  Chi Fung (Hong Kong), dar a cedat în optimi, 9-15 cu francezul Noble Romain.
  DANIEL CHIOREAN  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img