More


  Show aviatic de excepţie

  - Advertisement -

  DSC_0048

  Mitingul aviatic de la Satu Mare, care va avea loc sâmbătă la Aeroport, este considerat de preşedintele Aeroclubului României, George Rotaru, al doilea pe ţară ca amploare, după cel de la Bucureşti. Pe durata a circa 3 ore, sătmărenii vor avea ocazia să urmărească evoluţia a peste 20 de aparate de zbor, de la moto – parapantă, avioane uşoare de zbor, până la elicoptere Puma şi aeronava Tarom. Detalii despre acest eveniment au fost furnizate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Aeroport, la care, pe lângă preşedintele Aeroclubului României, au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Rudolf Riedl, directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, trupa de zbor “Albinuţele Baltice”, alte persoane implicate în organizarea acestui eveniment.

  La a şasea ediţie
  Încă de la începutul întâlnirii cu presa, Adrian Ştef a precizat că show-ul aviatic de la Satu Mare a ajuns la a şasea ediţie şi a apreciat organizarea celor precedente care au oferit sătmărenilor experienţe plăcute. “I-am obişnuit pe sătmăreni să organizăm acest miting aviatic şi am observat că reprezintă un interes pentru ei. Ediţia din acest an va fi una şi mai spectaculoasă, alături de prietenii noştri de la Aeroclubul României fiind prezenţi şi Albinuţele Baltice, aeronava Tarom, un elicopter Puma, elicoptere SMURD, un MIG şi alte surprize. Sperăm că şi ediţia din acest an va fi una reuşită”, a spus Ştef.
  După ce a afirmat că atât el cât şi colegii săi vin de fiecare dată cu plăcere la Satu Mare, unde sunt primiţi cu căldură, George Rotaru a mai adăugat că mitingul aviatic de la Satu Mare este al doilea pe ţară după cel de la Bucureşti, ca amploare, şi că sătmărenii ştiu să aprecieze evoluţia piloţilor. “Şi în acest an vor fi peste trei ore de spectacol şi sperăm ca publicul să aprecieze acest lucru. Vor evolua peste 20 de aparate de zbor, de la motoparapante, la avioane de acrobaţie, elicoptere şi până la aeronava Tarom”, a precizat Rotaru. La rândul său, liderul Albinuţelor Baltice, Artyom Soloduha, a mulţumit pentru invitaţie, adăugând că îşi doreşte să vină an de an la Satu Mare. De asemenea, vicepreşedintele Rudolf Riedl a declarat că este o mândrie organizarea acestui eveniment de către Consiliul Judeţean, iar directorul Aeroportului, Nicolae Fechete, a mulţumit tuturor celor care au pus umărul la organizarea show-ului aviatic.

  Autobuze din oră în oră
  Pentru sătmărenii care nu au posibilitatea să se deplaseze la Aeroportul Satu Mare au fost introduse, din oră în oră, două curse speciale pentru acest eveniment. Astfel, una dintre curse va avea traseul Micro 16 – Micro 17 – Aeroport, cu începere de la 11.30, iar cealaltă traseul 14 Mai – Solidarităţii – Aeroport, de la ora 12.00. Sătmărenii care vor veni la eveniment cu autoturismele proprii vor avea posibilitatea să şi le parcheze pe pista de iarbă, intrarea având loc prin incinta Aeroclubului. Spectacolul aviatic va începe la ora 14.00.
  Pentru ziua de sâmbătă, prognozele meteo arată că vremea va fi schimbătoare. Dimineaţa sunt aşteptate ploi, însă după-amiază cerul se va însenina. Directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, a mai afirmat că o prognoză mult mai exactă va putea fi furnizată în cursul zilei de azi.
  FLORIN DURA  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img