Show aviatic la superlativdeschidere

Mitingul aviatic care a avut loc sâmbătă la Aeroport a fost, potrivit multora dintre cei care l-au urmărit, cel mai reuşit dintre toate cele organizate până în prezent la Satu Mare. Cei circa 9.000 de spectatori, majoritatea din judeţul Satu Mare, dar şi din Bihor, Sălaj, Maramureş sau chiar din Ungaria, au avut posibilitatea să vadă, pe durata a peste 3 ore, un spectacol aviatic de excepţie, urmărind virtuozitatea piloţilor de pe Albinuţele Baltice, ingeniozitatea celor de la Aeroclubul Român dar şi multe alte surprize plăcute, printre care şi un MIG 26 Lancer sau un elicopter Puma. Toată lumea s-a declarat mai mult decât mulţumită la finalul spectacolului, considerat de specialişti ca fiind al doilea pe ţară ca amploare.

Deschiderea oficială
Înainte ca piloţii să-şi demonstreze îndemânarea la manşele aparatelor de zbor, a avut loc şi o scurtă deschidere oficială la care au participat deputatul PSD Mihai Sturzu, cunoscut şi ca membru al trupei Hi-Q, îmbrăcat într-un costum de pilot, alături de preşedintele Aeroclubului României, George Rotaru, iar Romatsa a fost reprezentată de vicepreşedintele Bogdan Danciu. Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de deputatul Ovidiu Silaghi, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudolf Riedl, precum şi de viceprimarul Marcela Papici.
Primul care a luat cuvântul a fost Adrian Ştef , care a urat bun venit tuturor la cea de a şasea ediţie a Mitingului Aviatic de la Satu Mare, promiţând un spectacol de excepţie. La rândul său, Bogdan Danciu a mulţumit pentru ocazia care i s-a oferit de a fi prezent la acest eveniment la Satu Mare, care a devenit deja o tradiţie, iar Mihai Sturzu s-a declarat onorat să se afle la Satu Mare adăugând: “Vă pup şi vă iubesc, alţii ca voi nu găsesc”. De asemenea, George Rotaru a promis spectatorilor un spectacol de excepţie, cu numere speciale şi în premieră, şi a mulţumit autorităţilor judeţene pentru organizarea Mitingului Aviatic.
Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat că se bucură de reuşita organizării Mitingului Aviatic, după reuşita de la Zilele judeţului, şi că sătmărenii pot să vadă că cei de la Consiliul Judeţean fac ceva bun şi plăcut pentru ei. “Mă bucur că judeţul Satu Mare este din nou în centrul atenţiei naţionale prin organizarea acestui spectacol care este al doilea ca dimensiune la nivel naţional. Mă bucur că au venit aşa de mulţi sătmăreni şi că am reuşit să organizăm încă un spectacol extraordinar pentru ei. Noi venim tot timpul cu surprize şi vă asigur că cea de azi nu este ultima”, a mai spus Mircea Govor.

Spectacol de excepţie, gustat de public
Cuvintele sunt mult prea sărace pentru a descrie ce s-a întâmplat sâmbătă pe aeroportul sătmărean. Doar cei care au fost martori oculari la acest eveniment au putut trăi intensitatea acestui spectacol. Evoluţia piloţilor a tăiat pe alocuri respiraţia celor circa 9.000 de spectatori, comentariul profesionist al evoluţiei piloţilor fiind asigurat de vicepreşedintele Asociaţiei Române de Aeronautică, Constantin Voicu.
Cei care au încălzit atmosfera au fost piloţii de la Aeroclubul României cu două avioane ultrauşoare, după care pe cer a apărut un MIG 26 Lancer, evoluţia piloţilor acestor aparate de zbor stârnind ropote de aplauze din partea asistenţei. Cu atât mai mult cu cât puţini dintre spectatori au văzut un MIG atât de aproape. Spectacol desăvârşit au oferit şi piloţii unui elicopter Puma, demonstrând nu numai manevrabilitatea acestuia dar şi îndemânarea celor aflaţi la manşe. Apoi, pe cer şi-au făcut apariţia paraşutiştii care au adus la sol un tricolor imens. În continuare, George Rotaru şi-a demonstrat măiestria la manşa unui avion Extra 300, evoluţie apreciată, de asemenea, de public, după care cerul a fost brăzdat de alte aparate uşoare de zbor precum şi de un elicopter al Ministerului de Interne.

Show-ul Albinuţelor Baltice
A urmat apoi survolarea spaţiului aerian de aeronava Tarom escortată de un avion Extra 300, însă cel mai aşteptat şi mai emoţionant moment a fost spectacolul prezentat de celebrele Albinuţe Baltice. Evoluţia letonilor a încântat audienţa însă le-a şi tăiat de multe ori respiraţia prin executarea unor manevre foarte grele şi periculoase în acelaşi timp. Spre exemplu, liderul trupei, Artyom Soloduha, de numai 24 de ani, urca cu aparatul de zbor pe verticală până la 1.500-2.000 de metri de unde acesta intra în picaj şi nu era redresat decât foarte aproape de sol.
Show-ul aviatic de la Satu Mare s-a încheiat cu o evoluţie de excepţie a piloţilor de la Aeroclubul României pe trei aparate Extra 300.
Publicul s-a arătat foarte încântat de spectacolul oferit cu acest prilej, apreciind că este cel mai reuşit miting aviatic dintre cele şase organizate până în prezent la Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts