Steaua – Rapid nu s-a disputat!Steaua-Rapid
După multele tergiversări, un lucru este clar în Liga 1. Rapid a fost exclusă de TAS din campionat, iar Chiajna, care a pierdut barajul cu giuleştenii, va fi reprogramată în prima Ligă. Aspect care a bulversat tot fotbalul românesc din primele două eşaloane.
Însă acest aspect nu este unul singular în fotbal. Chiar un fotbalist român a fost martor la un astfel de lucru, însă de o amploare mai mare. Victoraş Iacob îşi aminteşte un caz şi mai grav. În Grecia, în urmă cu doi ani, au fost introduse două echipe în prima ligă, după 9 etape! “Nimeni nu se aştepta, dar pe mine nu m-a surprins decizia asta, pentru că am văzut în Grecia două echipe acum doi ani care au fost introduse în campionat după nouă etape şi au jucat toate meciurile, din 3 în 3 zile. Una dintre ele chiar a scăpat de retrogradare, Levadiakos”, a spus Victoraş Iacob.
Revenind la fotbalul intern, vineri şi sâmbătă s-au jucat două partide în prima ligă. Vineri, U Cluj a primit vizita Ceahlăului din Piatra Neamţ. A fost un meci interesant, încheiat 1-1, după ce clujenii au jucat 50 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Gheorghiu. Golumbovici a deschis scorul în minutul 31, dar Târnăcop a răspuns cu o torpilă de la mare distanţă, egalând în minutul 41.
Sâmbătă, a avut loc un duel al nou-promovatelor, FC Botoşani şi Săgeata Năvodari. La Botoşani, sătmărenii Curileac, în poartă şi Tincu, în linia de fund, au fost titulari. Şi aici scorul a fost nedecis, 1-1. Scorul a fost deschis de gazde, prin Cârjan, în minutul 49. Însă spre final, în minutul 87, Lupu a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.
Tot sâmbătă ar fi trebuit să se joace Steaua – Rapid, însă, cum am mai relatat, rapidiştii au fost excluşi din campionat, iar steliştii se află în faţa celui de-al doilea meci din campionat pe care nu îl dispută. Duminică s-au jucat în nocturnă partidele Corona – Astra, Petrolul – Braşov şi Pandurii – Oţelul, iar etapa se încheie cu meciurile Viitorul – Dinamo, ora 19.30 (Dolcesport) şi Vaslui – CFR, ora 21.30 (Digisport).
DANIEL CHIOREAN

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts