More


  Un sezon deosebit pentru Simona Deac

  - Advertisement -

  simona-pop

  Simona s-a măritat anul trecut în toamnă și cum era oarecum firesc și-a schimbat numele de familie din Deac în Pop. Iar de atunci după cum recunoaște chiar spadasina crescută la CS Satu Mare de antrenorul Csiszar Francisc lucrurile i-au mers excelent. ” Nu știu dacă are vreo legătură, dar de cînd sînt Pop au apărut și medaliile importante la senioare”, a glumit Simona care s-a întors marți dimineața de la Budapesta de la Mondiale iar ieri la prînz a fost invitată în studioul știrilor Nord Vest TV.

  Practic după schimbul de generație de anul trecut survenit imediat după Olimpiada de la Londra, Simona Pop (ex -Deac) a devenit numărul 2, după Ana Maria Brînză în echipa națională de spadă a României.
  Așteptările erau foarte mari iar la începutul anului puțină lume spera ca noua generație să țină pasul cu performanțele obținute în trecut de Fetele Power-Puff . Cu Ana Maria Brînză pe post de locomotivă, trenulețul s-a pus în mișcare și încet împreună cu Simona Pop , Maria Udrea , Amalia Tătăran sau Raluca Sbîrcia , echipa României a continuat să ne ofere surprize plăcute. Iar la Mondialele de la Budapesta fetele au luat bronzul după o finală mică electrizantă cu Franța.
  ”A fost ceva deosebit pentru că nimeni nu se aștepta să luăm trei medalii la Mondiale. Federația avea ca obiectiv o medalie. Meciul cel mai important a fost cu Coreea de Sud mai ales că Ana avea de luat o revanșă după eliminarea de la Olimpiadă. Dar le-am bătut și apoi în finala mică am arătat ca o echipă, fiecare dintre noi am avut momentul nostru iar Ana a închis doar meciul”, ne-a spus Simona care recunoaște că pînă acum 2013 e cel mai bun an al ei. Cu un argint cu echipa la Europene, cu bronzul la individual la Universiadă și cu bronzul cu echipa de la Mondiale.
  ” E ceva deosebit și parcă și Anei i-a revenit pofta de performanțe mai ales că ne vede și pe noi foarte motivate. Visăm sigur la Olimpiadă dar pînă la Rio mai e mult de muncă. Iar de acum va fi și mai greu pentru că au apărut adversare din ce în ce mai valoroase iar Estonia e exemplul cel mai elocvent” a mai spus Simona care la Universiadă o eliminase în turul 2 pe estonianca ce apoi la Mondiale avea s-o depășească în sferturi pe Ana Brînză și mai apoi a cucerit aurul!
  „Estoniencele sînt foarte periculoase, Franța are o echipă tînără, Rusia a arătat forță, așa că avem mult de muncit” a mai povestit Simona Pop care își dorește acum o scurtă vacanță mai ales că încă nu a apucat să meargă împreună cu soțul, Adi Pop, nici măcar în luna de miere.
  ” Nici anul ăsta nu ne-am programat luna de miere pentru că Adi trebuie să plece peste cîteva zile la București la școala de antrenori. Așa că mai așteptăm…După medalia de la Olimpiadă facem și luna de miere ” a spus zîmbind Simona care n-a uitat de omul care a format-o ca sportiv și căruia îi datorează aceste performanțe. ”Domnul Csiszar a avut mereu încredere în mine și țin minte și acum că la Mondialele de junioare am mers pe banii dînsului și am luat medalia de argint. Și atunci antrenorul lotului, ca și acum , era domnul Zidaru. Îi reamintesc mereu acel moment de…neîncredere” a amintit proaspăta medaliată cu bronz de la Mondiale.
  Singurul regret al Simonei e acela că medalia nu e cucerită pentru un club din Satu Mare ci pentru Steaua dar aceasta spune că oriunde ar fi legitimată, ea rămâne tot sătmăreancă și se mîndrește că e produs al școlii sătmărene de scrimă. Interviul cu Simona Pop va fi difuzat luni seara de la ora 20,40 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Florin Mureșan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img