More

    Week-end cu Amra, la Zenica

    amraCu siguranță că una dintre cele mai apreciate ”straniere” de la echipa de baschet a CSM-ului a fost bosniaca Amra Mehmedic. Într-un sezon și jumătate cît a evoluat la Satu Mare și-a trecut în palmares două titluri de vicecampioană și o finală de Cupa României și și-a cîștigat prin prestanța ei din teren și nu numai respectul suporterilor.
    La finalul sezonului trecut i-am promis că îi voi face cît de curînd o vizită la Zenica dar, din păcate, acel cît de curînd s-a transformat într-un an întreg.
    An în care Amra a evoluat mai întîi acasă la Celik Zenica iar apoi la Haskovo în Bulgaria. Iar la Haskovo alături de o altă ex-sătmăreancă, Anita Teilane, și de Alma Kovacevic( ex-ICIM Arad) au dus echipa de pe locul cinci în sezonul regulat pînă pe trei, la un pas fiind de a învinge campioana în semifinale! Din păcate însă pentru Amra ultimul meci a fost cu ghinion.
    Oboseala acumulată în retur i-a adus o accidentare serioasă la ligamente. Am găsit-o la Zenica în plină recuperare după operație. Optimistă că totul va decurge normal și că picioarele o vor ajuta din nou să redevină conducătorul de joc eficient …
    Cît despre Zenica… pentru iubitorii de fotbal e locul în care Bosnia lui Dzeko a bătut România cu 2-0 în preliminariile pentru Euro 2012. Și mai e un loc în care sportul e la el acasă. Cu stadionul de 20000 de locuri , cochet, pregătit să califice Bosnia la Mondiale. Unde de altfel pentru o zi am fost suporterii lui Celik, un soi de Oțelul Galați (sponsor e Arcelor Mittal) la meciul cu Borac Banja Luka. Meciul modest ( scor 1-1) dar atmosfera deosebită în tribune cu 6000 de fani extraordinari… Apoi e centrul construit de UEFA, similar cu cel de la Mogoșoaia. Mai au o sală superbă de 5000 de locuri care se împarte la nevoie în trei terenuri de antrenament. Un stadion numai de atletism, o bază de tenis chiar în buricu tîrgului și niște table uriașe de șah cu piese imense spre deliciul copiilor ce se plimbă prin parc. Doar finanțarea echipelor locale cam scîrțîie…criza bat-o vina. Cam asta despre sport , acasă la Amra. În rest, Bosnia e superbă, ca toată zona ex-iugoslavă de altfel. Primitoare, cu micii lor numiți ciavapi, cu sarmale sau o mămăligă gustoasă, semn că la capitolul culinar nu ne deosebim prea mult. Și mai e și Plava Voda un loc ireal cu o apă albastră ce țâșnește direct din munte lîngă Zenica și care la 37 de grade la umbră îți oferea aer condiționat…gratuit lîngă vale.
    Cît despre viitor…deocamdată nimic ce ar avea legătură cu baschetul . ”Vin la Satu Mare cu familia la sfîrșitul lui august . Mi-ai rămas dator cu o vizită la Castelul Bran, acasă la Dracula și cu una la Zoo la Nyiregyhaza. Și cu una la Aqua Park-ul din Satu Mare că am văzut pe net imagini și arată excelent”, a glumit Amra care a avut și un mesaj pentru fanii de la Satu Mare:  ” M-am simțit minunat la Satu Mare, ca acasă aș putea spune. Au fost două sezoane intense în care cu ajutorul fanilor am obținut performanțe deosebite. Mai ales că în acești ani campionatul românesc a crescut enorm ca valoare. Vreau să-i salut pe suporteri și să-i îmbrățișez măcar așa prin intermediul tău ”.
    Cît despre o posibilă colaborare baschetbalistică pe viitor , glumind nițel i-am propus Amrei să se mărite la Satu Mare…altfel șansele de a îmbrăca din nou tricoul CSM-ului par mici …Să ne vedem sănătoși la finele lunii!
    FLORIN MUREŞAN

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE