More


  Amalia Tătăran, pentru a patra oară campioană de juniori

  - Advertisement -

  podium-junioare

  Ieri, la sala Alexandru Csipler din Satu Mare, Campionatele Naţionale de scrimă juniori au continuat cu proba individuală la spadă feminin. CS Satu Mare a obţinut încă o medalie de aur, după celelalte două de la masculin individual, prin Bogdan Dascălu, şi pe echipe. Este vorba despre eleva lui Francisc Csiszar, Amalia Tătăran, care a devenit pentru a patra oară campioană de juniori, după titlurile obţinute în 2011, 2010 şi 2009. În total au participat 36 de sportive, iar Amalia Tătăran a avut un parcurs perfect.

  Sportiva noastră a ajuns în finală, unde a dat peste Claudia Năboiu, de la Craiova. Fără a se întrebuinţa foarte tare, spadasina sătmăreancă s-a impus cu 15-11, după ce adversara a condus cu 5-2. Podiumul a fost completat de Alexandra Deciu şi Cezara Constantin din Craiova. Dintre sătmărence, Bianca Oros s-a clasat pe şapte, Greta Vereş, acum la Steaua pe 10, Csilla Nagy pe 11, Sandra Pop pe 13, Amarillisz Pallai pe 17, Teodora Coste pe 18, iar Teodora Drăguşin pe 29.
  Competiţia de la Satu Mare se încheie astăzi, după ce fetele se vor întrece la echipe. De la CS, antrenorii Francisc Csiszar şi Lehel Nagy vor folosi două echipe, una alcătuită din Amalia Tătăran, Bianca Oros, Csilla Nagy şi Sandra Pop, iar cealaltă alcătuită din Amarillisz Pallai, Teodora Coste şi Teodora Drăguşin. Proba va începe la ora 9.00, prima echipă va trage în primul tur cu Olimpia Bucureşti, iar în turul doi cu Steaua, una dintre favorite.

  Amalia, tot mai aproape de Dinamo
  După felicitările primite pentru câştigarea titlului, Amalia Tătăran ne-a spus că va pleca la Dinamo. „Se doreşte alcătuirea unei echipe tinere, de perspectivă la Dinamo. Sunt şanse foarte mari să ajung acolo“ a spus sportiva. Cel mai probabil, la mijlocul lunii octombrie, când la Bucureşti va avea loc Cupa României, Amalia va rămâne la noul său club.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img