More


  Cum să-ţi plăteşti propriii călăi

  =

  calinesti

  Logica democrat-liberalilor din Călineşti-Oaş depăşeşte orice putere de înţelegere. După ce au fost executaţi mediatic la începutul acestui an, mai exact în 11 martie şi 22 martie, de către Marian Valer, prin valetul său Bledea Mihai, democrat-liberalii le solicită acum sprijinul. Oare să fie vorba despre şpagă?! De altfel, de aici se vede şi caracterul duplicitar al cuplului Marian Valer – Bledea Mihai, care după ce i-au executat pe consilierii PDL din Călineşti-Oaş, în frunte cu viceprimarul Dinu Vasile Birtoc, acum au dat-o la întors şi s-au angajat să îi spele de toate păcatele. Contra unor sume consistente de bani, bineînţeles. Mai mult, în luna martie a acestui an, Marian Valer i-a ameninţat pe consilierii democrat-liberali cu plângeri penale.

  Marele moralist al presei sătmărene
  Majordomul preferat al încă senatorului Marian Valer, pe care l-a recompensat cu fantomatica funcţie de redactor şef peste publicaţia sa clandestină, pseudo-jurnalistul Bledea Mihai, se erijează în cel dintâi moralist al fenomenului mass media din judeţ, şi nu numai. Mai mult, alături de stăpânul său Marian Valer, Bledea Mihai a avut tupeul să le ceară sprijinul financiar celor din Organizaţia Comunală Călineşti-Oaş. Şi asta după ce în luna martie a acestui an cei doi moralişti i-au calomniat pe democrat-liberalii din comună în ultimul hal cu putinţă. Dar cum adevărul şi dreptatea sunt două concepte foarte variabile pentru cuplul Marian Valer – Bledea Mihai, banii spală orice aşa-zisă duşmănie. Mari oameni, mari caractere!

  Apel la memorie
  Pentru că democrat-liberalii din Călineşti-Oaş au o memorie pe termen extrem de scurt, le reamintim cum noul lor prieten Bledea Mihai i-a umilit în ultimul an în luna martie a acestui an, în Gazeta de Nord-Vest, publicaţie controlată la acea dată din umbră şi penumbră de către Marian Valer. În materialul “Prostia care iluminează – Vasile Birtoc, edil analfabet şi habarnist – Viceprimarul comunei Călineşti-Oaş învaţă limba română scriind de mână proiecte de hotărâre pentru Consiliul Local”, moralistul Bledea Mihai scria despre viceprimarul Vasile Birtoc următoarele: “Vasile Dinu Birtoc (PDL), viceprimarul comunei Călineşti-Oaş, încasează lunar 1800 de lei în mână pentru a face nimic. Proiectele edilitare majore, care necesită aprobarea a două treimi din numărul total al consilierilor locali, au fost blocate de la alegerile locale din iunie 2012. Prin grija vicelui, proiectele majore ale comunei au rămas blocate până în ziua de astăzi.”

  Bledea Mihai:  “Viceprimarul Birtoc este prost!”
  Până recent, Vasile Birtoc era un prost în faţa noului său amic Bledea Mihai. “Viceprimarul Birtoc este prost. DEX oferă mai multe definiţii care se mulează perfect pe profilul intelectual al edilului: (Om) lipsit de inteligenţă, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac; (Persoană) fără ştiinţă de carte; (om) neînvăţat, ignorant; (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat, de condiţie socială modestă, din popor, de jos, de rând; care nu este aşa cum trebuie, necorespunzător, nesatisfăcător; stricat, incorect; nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesiune etc.; Dăunător; neprielnic (sursa – DEX 1998)”, scria moralistul Bledea în numărul din 11 martie al GNV.

  Domnule Birtoc, vă mai amintiţi de asta?!
  Valetul încă senatorului Marian Valer scria în acelaşi material că: “În 20 septembrie 2012, primarul Gheorghe Copil i-a retras atribuţiile viceprimarului, după ce acesta a lovit un localnic, în timpul unei şedinţe de Consiliu Local. Incidentul s-a produs la mai puţin de o lună după o altă faptă de natură penală a vicelui, pentru care a fost de asemenea reclamat la Poliţie: imposibilitatea de a justifica 422 de litri de motorină pe care i-ar fi utilizat cu Jeep-ul importat din Anglia, cu volan pe dreapta. În pofida faptului că nu face nimic toată ziua, petrecându-şi orele de program în zona biroului sigilat, vicele Birtoc a încasat de la instalarea CL (iunie 2012) şi până în prezent 14.400 de lei (144 de milioane de lei vechi).” Domnule Birtoc, vă mai amintiţi de aceste acuzaţii?!

  Marian şi Bledea, frăţia penalilor?!
  Cuplul Marian Valer – Bledea Mihai l-a acuzat pe acelaşi viceprimar Vasile Birtoc că s-ar face vinovat de delapidarea fondurilor bisericii din Lechinţa. “Viceprimarul şi firma pe care o deţine, Birtoc Lechinţa SRL, au intrat în vizorul autorităţilor poliţieneşti în urma lucrărilor de reabilitare executate de societatea amintită la biserica din comună. Firma Birtoc Lechinţa SRL a pus la dispoziţia consiliului parohial al bisericii devize de lucrări în valoare de 1,7 miliarde de lei vechi, însă oamenii suspectează că acestea au costat mult mai puţin”, scria la acea dată valetul Bledea.
  Şi ca meniul să fie complet, încă senatorul Marian Valer îi ameninţa pe aceiaşi consilieri PDL cu plângeri penale, pentru ca acum să le ceară bani. “Modul în care s-a desfăşurat şedinţa de CL de ieri (vineri, 22 martie, n.red.) a atras urgia preşedintelui OJ a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian. La vot, hotărârea de desigilare a biroului lui Birtoc a fost menţinută de consilierii locali, în pofida recomandărilor specialiştilor din Instituţia Prefectului. Aceştia nu au constatat nici încetarea mandatului consilierului UNPR, cele cinci voturi “Pentru” fiind insuficiente. Valer Marian l-a anunţat sec pe secretarul primăriei că va depune plângere penală împotriva sa pentru abuz în serviciu. Ulterior, Marian a detaliat: “Îl anunţ doar pe secretarul primăriei şi pe consilierii care au votat împotrivă că voi depune plângere penală împotriva lor”, scria valetul Bledea Mihai în 22 martie la ordinul stăpânului său Marian Valer.

  Nu au scăpat nici consilierii PDL
  Sub semnătura aceluiaşi moralist, consilierii PDL erau acuzaţi că blochează sistematic orice activitate a Primăriei Călineşti-Oaş. “Grupul de consilieri locali PDL – UNPR, care îl susţin pe Birtoc, blochează sistematic, la solicitarea acestuia, orice demers edilitar, părăsind şedinţele CL, în semn de protest faţă de decizia primarului Gheorghe Copil (PSD) de a-i retrage “portocaliului” atribuţiile. Copil a dispus sigilarea biroului ocupat de vice după ce a aflat că acesta şi-a instalat ilegal un sistem propriu de supraveghere în incintă, dar nu înainte ca Birtoc să aibă timp să propună spre aprobarea CL un lanţ de proiecte de hotărâre halucinante, redactate agramat, precum: Aprobarea documentaţiei Consolidarea rîului din Centru Comunei acesta fiind în pericol mare”, a scris acelaşi Bledea Mihai.

  Cine îşi finanţează propriii călăi
  Senatorul nimănui Marian Valer i-a convocat sâmbătă în şedinţă pe consilierii, membrii sau simpatizanţii Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a Partidului Democrat Liberal. La întâlnire a participat toată protipendada Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL. Nu au lipsit preşedintele Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL, Ion Pulbere, sau viceprimarul Primăriei Călineşti-Oaş, Dinu Vasile Birtoc. Indivizi pe care Marian Valer, prin sclavul său de presă Bledea Mihai, i-a făcut praf în mai multe ocazii. Printre consilierii democrat-liberali prezenţi la nefericitul eveniment s-au mai numărat consilierii Nelu Cardoş, Vasile Bota, Marinel Ciora şi Vasile Goja. Nu au lipsit nici membrii sau simpatizanţii democrat-liberali Fane Iacob, Ioan Gherman, Gheorghe Cordoş sau Iacob Pulbere. Toţi cei enumeraţi mai sus s-au angajat să îl sprijine financiar pe Marian Valer, deşi au fost atacaţi în mod ordinar la începutul acestui an. Interesantă logică!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img