More


  După şapte ani, din nou în Liga a 2-a!

  =

  olimpia-1

  Asteptarea a luat sfirsit pentru fanii Olimpiei. Dupa sapte sezoane petrecute in liga a 4-a si a 3-a, echipa fanion a judetului Satu Mare revine in liga a 2-a.

  „Galben – albaștrii” vor juca azi(sambata), de la ora 11.00, in prima etapa a sezonului 2013-2014 impotriva formației patronate de controversatul Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova.
  Statistica ne arata ca Olimpia si Universitatea Craiova s-au intilnit in urma cu 35 de ani in finala Cupei Romaniei, câştigata atunci de olteni cu 3-1. Pentru Olimpia era perioada de glorie cu prezente constante in Divizia A iar la olteni era in plina ascensiune Craiova-Maxima.
  Olimpia atacă noul sezon cu un lot de 25 de jucatori. Cu noutaţile Anca-Trip, Munteanu, Ene, Bălau, Schwarzkopf sau Zsiga dar si cu deja experimentatii Iuhas, Suta, Villand , Gavrilescu sau Bujor. Pe banca tehnica a ramas cuplul Tibi Csik-Lulu Dragomir, cel care a adus Olimpia din liga a 4-a pina în liga secunda.
  „Ca și redebut, după atâția ani în care nu am mai jucat în Liga a II –a, avem anumite emoții din toate punctele de vedere. Sper să facem față jocului și să începem campionatul cu o victorie în fața propriilor suporteri”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik.
  Din pacate, lucrarile de la stadion n-au fost finalizate. Din cele 1500 de scaune pina la urma ieri au ajuns la stadion doar 600 iar in zona vestiarelor se mai muncea de zor.
  Suporterii sunt așteptați la stadion într-un număr cât mai mare pentru a-și susține favoriții. Biletul de intrare este 5 lei. Prețul unui abonament va fi de 70 de lei care va fi valabil pentru 16 meciuri, iar un bilet VIP va costa 150 lei.
  Formatia probabila: Suta- Munteanu, Ene, Balau, Iuhas- Gavrilescu, Villand, Schwarzkopf, Zsiga-Lemac, Bujor.
  Partida va fi arbitrata de Paul Unimatean la centru, ajutat la cele doua margini de Bucs Imre si Barjac Gabriel. Observatori Valer Vancea si Vasile Marc. Tot in aceasta etapa satmareanul Ovidiu Mazilu arbitrează duelul dintre ASA Targu Mures si Metalul Reşiţa.

  Regulile noului sistem competiţional:

  – seria I are 13 echipe, seria a II-a 12 echipe
  – la finalul sezonului regulat, echipa de pe locul 13 din seria I este retrogradată direct, iar restul de 12 echipe din ambele serii se împart în două: primele şase merg în play-off şi ultimele şase în play-out
  – primele două clasate din fiecare serie de play-off promovează în Liga I
  – ultimele trei clasate din fiecare serie de play-out retrogradează în Liga a III-a
  – în play-off şi play-out se intră doar cu punctele obţinute împotriva echipelor participante în turneele respective. Ex: locul 1 din sezonul regulat va intra cu punctele obţinute contra locurilor 2-6
  – fiecare echipă va folosi minimum doi jucători Under 21 în acelaşi timp în teren
  – numărul maxim de extracomunitari concomitent în teren este de trei

  Programul primei etape:

  Bihor Oradea – UTA
  Olt Slatina – CSM Rm. Vâlcea
  Minerul Motru – CS Mioveni
  Olimpia 2010 – FCU Craiova
  ASA Tg. Mures – Metalul Resita
  CSU Craiova SA – GLORIA Bistriţa  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img