More


  Floretă / Două medalii de aur pentru CS Satu Mare

  - Advertisement -

  floreta

  Sâmbătă şi duminică, la sala Alexandru Csipler din municipiul Satu Mare, Campionatele Naţionale de scrimă juniori au continuat cu probele masculine la floretă individual şi pe echipe. Dacă la fete CS Satu Mare nu a obţinut nicio medalie, la masculin băieţii au obţinut două medalii de aur. În prima zi, la individual, au fost înscrişi 25 de sportivi de la Farul Constanţa, Chimia Rm. Vâlcea, CS Satu Mare, CSS Ploieşti, CSU Timişoara şi Steaua. Ziua de concurs s-a încheiat perfect pentru floreta sătmăreană, care a cucerit medalia de aur, prin Bogdan Dascălu. Acesta l-a învins în finală pe Vlad Porusniuc de la Steaua, cu 15-10, şi şi-a adjudecat primul titlu la individual, de când se află la Satu Mare. Din câte se pare, clubul l-ar putea pierde pe braşovean, care se zvoneşte că ar urma să se mute la Bucureşti. Aceste aspecte au fost însă infirmate de antrenorul Arnold Izsaki. Mai departe, Benjamin Bodo a terminat pe cinci, Szabolcs File pe şase, pe 13 a încheiat Alpar Bartok, Sebastian Flucuş pe 15, Steven Pop pe 21, iar Edwin Pop pe 24.
  Ieri s-au desfăşurat întrecerile pe echipe. Sportivii pregătiţi de Eva Lengel, Attila File şi Arnold Izsaki au avut din nou un parcurs foarte bun, reuşind să câştige cea mai râvnită medalie, cea de aur. În componenţă cu Bogdan Dascălu, Benjamin Bodo, Sebastian Flucuş şi Alpar Bartok, CS Satu Mare a trecut de Steaua, cu 45-42. O evoluţie excelentă a tânărului Benjamin Bodo, care a ţinut la distanţă adversarii de la Steaua, iar Bogdan Dascălu a fost cel care a adus ultimele puncte pentru echipa sa, care a câştigat titlul de campioană naţională de juniori.
  Întrecerile continuă astăzi şi mâine cu probele feminine la spadă. De la CS Satu Mare, pregătite de Francisc Csizar şi Lehel Nagy, vor intra pe planşe Amalia Tătăran, Bianca Oros, Sandra Pop, Teodora Coste, Teodora Drăguşin, Csilla Nagy şi Amarillisz Pallai. Clubul îşi poate îmbogăţi vistieria cu alte medalii, pentru că fetele sunt favorite, atât la individual cât şi la echipe.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img