More


  Liga a 2-a: Metalul Reşiţa – Olimpia 2-2 (0-0) / Denis, pericol public!

  =

  oli

  Olimpia s-a întors cu un punct din deplasarea de sîmbătă de la Reşiţa, elevii lui Csik avînd o revenire incredibilă de la 0-2 în prelungirile partidei. Cu siguranţă că jucătorul împrumutat de la Dinamo II în această vară, Denis Lemac, e eroul partidei pentru noi şi coşmarul pentru bănăţeni…
  „Cadetul” din atacul Olimpiei a reuşit o dublă de senzaţie în minutele de prelungiri, acesta profitînd de erorile defensivei gazdelor în minutele 90 şi 90+3! Pînă în prelungiri, gazdele au dominat jocul. Reşiţenii au reuşit să înscrie de două ori prin Staicu în minutele 63 şi 83 şi nimic nu anunţa furtuna din final…
  Nici măcar micuţa galerie a Olimpiei prezentă la meci n-a mai crezut în miracole…a crezut însă puştiul Lemac care în doar 3 minute  a stricat sărbătoarea revenirii oraşului Reşiţa , după 5 ani de pauză, în liga a 2-a.
  După o primă repriză fără goluri, reșițenii au găsit drumul spre poarta lui Șuta în partea a doua. De fiecare dată la capătul firului s-a aflat Marius Staicu. În minutul 63, atacantul originar din Timișoara a marcat din 6 metri, făcându-și loc printr-o aglomerare în careul Olimpiei. Apoi, în minutul 83, același jucător părea să aducă liniștea, după ce a punctat cu un șut pe jos, la capătul unei acțiuni personale.
  Ceea ce avea să se întâmple însă în minutele de final, i-a luat prin surprindere până și pe oaspeți. În ultimul minut al timpului regulamentar, sătmăreanul Lemac a redus din diferență. Apoi, în minutul 90+3, același Lemac a profitat de un moment de neatenție al apărătorilor cărășeni și l-a executat pentru a doua oară pe Pascal, spre dezamăgirea spectatorilor de pe arena „Mircea Chivu”.
  S-a încheiat 2-2, iar Olimpia îşi trece în cont al doilea punct în actualul sezon. Iar sîmbătă vine la Satu Mare ASA  lui Edi Iordănescu.
  CSM Metalul Reșița (antrenor Alexandru Pelici): Pascal – Cr. Apostol, Plecanciuc, Tomozei, Vătăjelu (cpt.) – I. Szabo (60, M. Staicu), Neagoe, Breşneni, Oct. Vasile (82, Danci) – A. Stoica – M. Enciu (61, Oară)
  Olimpia Satu Mare (antrenor Tiberiu Csik): Şuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu (71, Feier), Schwarczkopf (78, Micaș), Villand, Zsiga (64, Dragoș) – Bujor, Lemac.

  oli2Premiul fair-play pentru Pelici
  În deschiderea meciului, antrenorul Alexandru Pelici a primit premiul fair-play din partea observatorului Federației Române de Fotbal, Dorel Cura, din Arad. Iar Nicolae Georgevici, fostul fotbalist reșițean ai anilor 70-80, a avut onoarea să execute lovitura de start a întâlnirii.

  Galeria la datorie…
  Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii ani, băieţii din galeria Olimpiei au însoţit echipa şi în prima deplasare din acest sezon de liga a 2-a. Era oarecum de aşteptat să-i vedem pe fanii de la Commando Oli şi Sezione Ostile la Reşiţa dacă ţinem cont că acestia au însoţit şi trupa de juniori a clubului la Bîrsana în meciul de cupă… Iar galeria a fost din nou la înălţime, aceasta încurajîndu-i pe băieţi şi la 0-0 şi la 0-2 şi apoi, clar, la 2-2! De altfel Lemac le-a dedicat fanilor reuşitele din meciul de sîmbătă.

  Şuta şi Lemac la Săptămâna sportivă
  Noul căpitan al galben-albaştrilor, portarul Marius Şuta, şi eroul de la Reşiţa, Denis Lemac, se vor afla în această seară în studioul Nord Vest TV  ca invitaţi în cadrul emisiunii Săptămîna sportivă ce va începe la ora 20,45. Tot în cadrul emisiunii vor fi difuzate şi imagini în exclusivitate de la partida Metalul- Olimpia.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img