More


  Optimism înaintea revenirii în liga a 2-a

  =

  poza-oli

  Olimpia revine în liga a 2-a după şapte ani de aşteptare. Elevii lui Tibi Csik vor întâlni Craiova lui Mititelu sâmbătă de la ora 11, iar în tabăra galben – albaştrilor domneşte optimismul. Căpitanul echipei severinene în turul sezonului trecut, fundaşul Marius Bălău, se va întâlni în prima etapă şi cu foştii săi coechipieri de la malul Dunării, Milan Mitic şi Dumitru Hotoboc, transferaţi în vară de Universitatea Craiova. Bălău a semnat în urmă cu câteva zile cu Olimpia Satu Mare şi a declarat în emisiunea Săptămâna Sportivă de la Nord Vest TV că e extrem de bucuros că s-a întors acasă. „Deşi am avut trei promovări în Liga I, cu Mediaş, Târgu Mureş şi Turnu Severin, Olimpia Satu Mare a rămas echipa mea de suflet, chiar dacă nu am avut mari performanţe. Aici am jucat însă aproape şase ani, între 1999-2005 şi mă bucur că am revenit. Sezonul acesta nu cred că se pune problema promovării la Satu Mare, dar sunt convins că nu vom retrograda. E important să debutăm cu dreptul şi cred că putem învinge Craiova. Jucăm acasă şi vor veni peste 5000 de spectatori, care ne pot purta spre victorie. Publicul mă apreciază aici, şi eu îi respect, şi nu vreau să-i dezamăgesc. Universitatea are o echipă bună, care poate promova. Cunosc antrenorul, îi cunosc pe Mitic şi Hotoboc, cu care am fost coechipier, dar şi alţi jucători”, a spus Bălău.
  Fundaşul de 33 de ani vrea să-şi încheie cariera la Satu Mare şi spune ca e convins că Olimpia are şanse mari să intre în play-off cu actualul lot.
  Echipa a intrat în cantonament la Taberele Şcolare, la stadion au fost înlocuite porţile, iar la tribuna I ieri se  montau de zor cele 1500 de scaune.
  Biletul de intrare costă 5 lei iar abonamentele sunt la 70 de lei şi 150 lei cele VIP.

  La mulţi ani, Cosmin Iuhas!
  Fundaşul Cosmin Iuhas şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere alături de colegi în cantonamentul de la Taberele Şcolare. Ciubu a promis însă că-şi va cinsti colegii cu o bere abia după victoria de mâine din meciul cu Craiova. Iuhas a fost căpitanul echipei şi unul dintre cei mai constanţi jucători de la Olimpia în sezonul trecut.

  Brata spre Corona
  Dorit de Olimpia în această vară, mijlocaşul Ciprian Brata de la Pandurii a ajuns până la urmă în această săptămână la Corona Braşov. Chiar dacă a jucat şapte meciuri în acest sezon pentru panduri, patru dintre ele în preliminariile Europa League, Brata a fost până la urmă sacrificat de antrenorul Cristi Pustai.
  Fotbalistul de 22 de ani revine la Corona sub comanda antrenorului Ionel Gane, proaspăt învestit pe banca grupării ardelene. Tehnicianul a mai lucrat cu Brata şi în returul sezonului 2012-2013, la CS Turnu Severin. În turul aceleiaşi ediţii de campionat, mijlocaşul a jucat în tricoul lui FC Braşov. Un alt fotbalist sătmărean dorit de Olimpia, Valter Heil, de la FC Vaslui, a ajuns în cele din urmă sub formă de împrumut la FCM Tg. Mureş, echipă la care mai evoluează şi Claudiu Bumba, junior crescut la Atletic ‘94 Satu Mare.

  Florin MUREŞAN  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img