More


  Victoria lui Tibi Csik

  =

  oli2

  Olimpia a furnizat surpriza etapei a 3-a a seriei Vest din liga a 2-a. Galben-albaştrii au învins principala candidată la promovare, pe ASA Târgu Mureş, cu 1-0, printr-un gol marcat de Feier în minutul 87. Este al treilea meci al sezonului în care Olimpia înscrie pe final de meci după ce în partida cu FC U Craiova, Bujor a egalat în minutul 83, iar la Reşiţa, Lemac a reuşit o dublă miraculoasă în minutele de prelungiri. Este pînă la urmă victoria lui Tibi Csik. Tehnicianul sătmărean şi-a aşezat excelent echipa în teren. A preferat să lase adversarului posesia şi a încercat să joace pe contraatac, cu mingi directe pe vîrfuri…Apoi pe final a mutat din nou inspirat cu Feier introdus al doilea vîrf şi cu Micaş trimis să ajute la mijloc în faţa fundaşilor centrali. Edi Iordănescu n-a prea avut replică iar echipa lui a fost neputincioasă în faţa apărării ermetice pregătită de Csik. Chiar dacă au avut o posesie superioară mureşenii n-au avut decît o singură ocazie clară ratată de Buhăescu. În plus, schimbarea de la final e greu de înţeles…Iordănescu l-a înlocuit pe Homei, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, şi în ultimele cinci minute a lăsat descoperită banda dreaptă…Iar pe acolo Zsiga a pătruns decisiv şi a centrat în minutul 87 pentru golul victoriei marcat de Feier.
  Partida urmărită de peste 2500 de spectatori n-a fost una spectaculoasă.
  S-a jucat mai mult la mijlocul terenului iar fazele de poartă le-am putea număra pe degetele de la o mînă… Dar parcă acum contează prea puţin. Olimpia a obţinut prima victorie din actualul sezon iar suporterii încep să viseze frumos. Măcar la play-off.
  Pentru elevii lui Csik urmează două deplasări, la Arad şi la Craiova, pentru partidele cu UTA şi CS Universitatea.
  Olimpia Satu Mare: Şuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Molnar (55 Feier), Svarczkopf, Villand, Zsiga – Bujor (86 Micaș), Lemac (82 Kinczel).
  ASA Târgu Mureș: Viciu – Homei (85 Miclea), Heil, Patriche, Szilagyi (cpt.) – Cioinac, Al. Dan – Bumba (33 Roman), Buhaescu, Aniţoiu – Salem (57 Crețu).
  Au arbitrat bine Lucian Rusandru-Szabo Gero şi Alexandru Cserei. Rezervă Mara Iscru. Observatori: Dan Jiga şi Mircea Ciglenean.

  Filmul jocului
  Prima ocazie apare în minutul 5 cînd Bujor a trimis balonul cu capul spre poartă iar portarul Viciu a respins în lateral. Câteva minute mai târziu, același Bujor a reluat mingea cu capul din careu, însă balonul a trecut puțin pe lângă poartă. Zsiga are două torpile de la distanţă în minutele 16 şi 26. Acelaşi Zsiga are însă o intrare dură la Claudiu Bumba iar fostul jucător de la Atletic 94 a ieşit accidentat de pe teren în minutul 32. Prima mare ocazie a oaspeților a avut loc în minutul 25 când Buhăescu a profitat de greșeala lui Șuta, dar șutul său din careu a fost prea slab pentru a putea deschide scorul. În partea a doua a jocului, în minutul 68, Zsiga a șutat de la 30 de metri, însă Viciu a apărat fără probleme, iar în minutul 81 Zsiga a șutat de la 20 de metri, balonul a trecut puțin pe lângă poartă.
  Şuta respinge de sub bară un şut-centrare a lui Homei în minutul 83.
  În minutul 87, Zsiga i-a centrat lui Feier de pe partea stângă, iar acesta din urmă și-a păcălit adversarul și a înscris golul care a adus 3 puncte Olimpiei . Se arată patru minute de prelungiri… doar că Bumba nu mai e pe teren ca la Arad pentru a-i salva pe mureşeni.

  Edi Iordănescu la un pas de demisie!
  Suspendat două etape, antrenorul celor de la ASA, Edi Iordănescu, a urmărit partida de la tribuna oficială şi a comunicat permanent cu secunzii prin intermediul telefonului mobil. S-a agitat mai mereu iar la final a rămas minute bune în cabina de transmisie. Pentru a se linişti şi probabil pentru a cugeta la o posibilă despărţire de echipă.
  La o zi după meci, Iordănescu a anunţat că nu demisionează chiar dacă a recunoscut că s-a gîndit la acest lucru încă înaintea partidei de la Satu Mare. “Îmi anunţasem colaboratorii înainte de meci că sper într-un rezultat pozitiv pentru a lăsa echipa pe locurile 1 sau 2 şi apoi, din păcate, trebuia să renunţ. E o muncă pe care am luat-o de la zero şi necesită timp pentru a construi o echipă, mai ales cu media de vârstă extrem de redusă pe care o avem. Din păcate, meciul s-a terminat cu o înfrângere total nemeritată venită în minutul 87, pe o dominare teritorială a noastră în repriza a doua, la practic singura şansă reală a Olimpiei, echipă pe care chiar o felicit pentru determinare. Mi-a fost însă extrem de greu să îmi ajut echipa din tribuna în care am stat din pricina suspendării şi sper pe viitor să nu mai ajung acolo”, a declarat Iordănescu pentru prosport.ro. Acesta a mai adăugat că “această înfrângere mă forţează să schimb macazul, sunt un luptător şi nu plec în momentele dificile. Am decis să pun în plan secund orice altă problemă, chiar şi familia, şi să rămân să continui ce am început. Voi renunţa când echipa va fi în Liga I şi nu mai devreme de atunci, cel puţin asta îmi propun. Sunt tânăr, la început de carieră, am multe de demonstrat şi nu pot începe prin a renunţa la greu.”

  Bălău şi Bujor la ­Săptămâna sportivă
  În această seară de la ora 20.45 va fi difuzată o nouă ediţie a emisiunii Săptămâna sportivă la Nord Vest TV. Iubitorii fotbalului vor putea urmări înregistrarea meciului dintre Olimpia şi ASA iar în studio se vor afla doi dintre jucătorii echipei fanion, fundaşul Marius Bălău şi Vlad Bujor. De asemenea conferinţa de presă de după joc va putea fi şi ea urmărită în cadrul emisiunii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img