More

  E adevărat. Fotbalul se joacă pe goluri…

  oli1

  Olimpia a făcut sâmbătă cel mai bun meci din actualul sezon al ligii a 2-a dar din păcate n-a reuşit să treacă de Minerul Motru. Partida s-a terminat la egalitate, scor 0-0 în ciuda dominării copioase şi a numeroaselor ocazii ratate de elevii lui Csik.

  De fapt, corect ar fi să scriem Olimpia- Popescu 0-0 căci în afara portarului, aflat în zi de graţie, niciun alt jucător de la Motru nu a impresionat. Mai mult, deşi au evoluat o repriză în superioritate numerică după eliminarea stupidă a lui Lemac ( min 46) oaspeţii n-au încercat deloc să iasă la joc. S-au apărat non-stop , s-au tăvălit pe gazon la fiecare duel şi au reuşit contraperformanţa de a nu trimite niciun şut pe spaţiul porţii lui Şuta vreme de 95 de minute!

  Curat ghinion şi-au spus şi cei peste 1500 de spectatori ce au populat tribunele Municipalului Sătmărean. Aceştia au oftat la ratările incredibile ale favoriţilor. Gavrilescu (min 15), Lemac (min 24) și Ene (min 28). Toți au ratat de puțin poarta lui Popescu. Spiderman- Popescu a avut două intervenţii incredibile în minutele 30 și 34 când a scos miraculos șuturile lui Villand și Lemac.

  Repriza secundă a început furtunos cu eliminarea din minutul 46. Atacantul Olimpiei, Lemac, vede roșu direct după o lovitură aplicată gorjeanului Speroni, într-o fază în care mingea era departe de cei doi jucători. Cel puţin asta a explicat centralul Balaci din Drobeta Turnu Severin iar acum Lemac se va odihni forţat cel puţin două etape.

  Chiar şi în 10, tot elevii lui Csik au fost cei care au atacat poarta adversă.Cea mai mare ocazie a fost semnată în minutul 58 de către Villand, care ajuns singur cu portarul advers, trimite la colțul lung, puțin pe lângă bară. Pe parcursul părții secunde au mai intrat pe teren, în tabăra Olimpiei, Molnar (min 59, în locul lui Gavrilescu), Micaș (min 73, în locul lui Svarczkopf) și Dragoș (min 80, în locul lui Villand).
  oli2

  Se arată cinci minute de prelungiri dar, din păcate minunea nu se mai produce. Avertizaţi de finalurile excelente avute de Olimpia în primele patru etape , minerii refuză jocul şi simulează într-una , din cele cinci minute suplimentare doar în două mingea apucând să fie în joc…

  Ultima șansă a meciului îi aparține lui Feier, care trimite peste poartă centrarea din corner a lui Iuhas.

   

  Şi uite aşa, un meci pe care-l anticipam ca fiind de 1 solist s-a terminat cu un X mincinos! Şi cu două puncte mari pierdute de Olimpia în faţa unui adversar venit la Satu Mare fără antrenor principal şi fără patru titulari.

  Urmează o deplasare lungă la Slatina pe terenul celor de la FC Olt.

  Olimpia: Şuta (cpt.) – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas – Gavrilescu (Molnar 59), Villand (Dragoş 80), Scvarzkopf (Micaş 72), Zsiga – Lemac, Feier. Antrenor: Tiberiu Csik
  Minerul: D. Popescu – Inclăzan, A. Dicu (cpt.), Ad. David, Neacşu – Hanu, N. Stanciu, Speroni,Unguru – Răduca, Buciuman. Rezerve: Trică – Nueleanu, Traşcă, Cernica, Stoenac, Ad. Stefan. Antrenor: Dănuţ Stoenac.

  Au arbitrat: Marian Balaci- Drobeta Turnu Severin la centru, Iulius Timar-Margita şi Raul Ghiciulescu- Lugoj, asistenţi. Rezervă: Daniel Domuţa- Stănceşti. Observatori: Mircea Bucur- Târgu Mureş şi Mircea Dărăban-Sibiu.

  Ce se întâmplă cu Zsiga?

  Revenit acasă după o aventură nu tocmai fericită la CS Vaslui, mijlocaşul Ervin Zsiga nu a reuşit evoluţii prea consistente în primele şase etape ale campionatului. Şi în meciul de sâmbătă a avut cîteva lovituri libere pe care le-a executat slab . În plus, acesta n-a avut nici măcar o situaţie clară de a marca. „ Să nu uită că de un an Zsiga nu a jucat şi nu e suficient doar să te antrenezi ca să rămâi în formă. Ştiu că lumea are aşteptări mari de la el mai ales că în sezonul de liga a 3-a pe care l-a făcut la noi, la Olimpia a făcut meciuri excelente. Să avem răbdare, eu am mare încredere în el” a explicat antrenorul Csik la conferinţa de presă.

  Moment de reculegere
  Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria unui fost membru al galeriei Old Boys, Simon Gyula care a decedat săptămâna trecută. „Din păcate se duc pe rând şi suporterii noştri, nu numai foştii jucători. A fost un fan adevărat, de zeci de ani venea meci de meci la stadion, indiferent în ce ligă am jucat”, a spus unul dintre oficialii Olimpiei.

  Bujor, doar spectator
  Accidentat la antrenamentul de marţi, atacantul Vlad Bujor a urmărit partida din tribună şi a suferit la ratările colegilor săi. Cu mâna în gips, Bujor aşteaptă acum decizia medicilor şi încă nu ştie dacă e nevoie sau nu de operaţie la mâna fracturată. Cert este că fotbalistul va lipsi cel puţin 2 săptămâni…
  Oaspeţii au avut patru absenţi, Soo şi Radu, suspendaţi şi fraţii Laurenţiu care au rămas acasă, deoarece unul dintre ei avea… nunta!!!

  declaratii

  Gloria Bistriţa se distanţează!
  Bistrițenii și-au valorificat avantajul terenului propriu, dar și faptul că au, probabil, cel mai bun lot al campionatului. Gloria a câştigat sâmbătă în fața Mioveniului chiar dacă n-a făcut un joc strălucit şi s-a distanţat la patru puncte în fruntea clasamentului. În Valea Domanului, Metalul s-a impus în faţa lui FC Bihor şi a urcat pe podium în vreme ce Craiova lui Mititelu a câştigat în exil , la Roşiorii de Vede, duelul cu CSM Vâlcea. Motru nu a putut profita de superioritatea numerică la Satu Mare, dar a „smuls” punctul fără să tragă vreun şut pe spaţiul porţii. Ajutată de arbitri, CraiOlguţa a învins lanterna cu 2-0. Urmează etapa a 7-a, Olimpia având de făcut o deplasare lungă şi dificilă la Slatina.

  Gloria Bistriţa – CS Mioveni 2-0
  Au marcat: Feier – min. 71, Chițu – min. 89
  CS Metalul Reşiţa – FC Bihor Oradea 2-1
  Au marcat: Szabo – min. 40, Staicu – min. 50 / R. Lukas – min. 81
  Olimpia Satu Mare – Minerul Motru 0-0
  U Craiova – CSM Rm.Vâlcea 1-0
  A marcat: V. Gheorghe – min. 85
  CSU Craiova – UTA 2-0
  Au marcat: Ferfelea – min. 6, Ad. Ionescu – min. 35
  ASA Tg. Mureş – FC Olt  se joacă pe 23 octombrie

  Clasament
  1.Gloria Bistrița        6    5    1    0    9 – 2    16
  2. Universitatea Craiova    6    3    3    0    7 – 3    12
  3.Metalul Resita        6    3    1    2    9 – 7    10
  4.CS U Craiova        6    2    3    1    7 – 6    9
  5.FC Olimpia Satu Mare    6    2    3    1    6 – 5    9
  6. CSM Râmnicu Vâlcea    6    2    2    2    5 – 4    8
  7. ARLO Olt Slatina    5    2    1    2    4 – 4    7
  8. ASA Târgu Mureș    5    1    3    1    3 – 3    6
  9. FC Bihor Oradea    6    1    2    3    7 – 9    5
  10.CS Mioveni        6    1    2    3    4 – 8    5
  11. Minerul Motru     6    1    1    4    4 – 6    4
  12.UTA Arad        6    0    1    5    3 – 12    1

  Etapa următoare (19 octombrie): UTA – Gloria Bistrița, CS Mioveni – FC U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reșița, FC Bihor – ASA Târgu Mureș, FC Olt Slatina – Olimpia Satu Mare, Minerul Motru – CS U Craiova.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE