Fotbal spectacol în derby-ul de la Apa!orasu-nou

Meci superb sâmbătă după amiază la Apa în etapa a 13-a a Ligii a 4-a. Două dintre cele mai bune echipe din seria A, Victoria şi Talna Oraşu Nou ne-au arătat că se poate face spectacol şi la acest nivel. Opt goluri, două penalty-uri, faze frumoase şi peste toate o atmosferă de fair-play într-un joc câştigat de oaspeţi cu 5-3.

Omul decisiv a fost atacantul celor de la Talna, Bogdan Bârle. Acesta a înscris de patru ori, iar reuşita din minutul 44 e una de generic TV, vole imparabil sub bară de la 16 m. Gazdele au început mai bine şi Berci cu Szekelyi au ratat primele ocazii. La prima fază de atac, Talna avea însă să deschidă scorul în minutul 18 prin Bârle care a reluat din apropiere o minge respinsă de portarul Dobrai. Apa trece rapid peste acest moment şi egalează prin Grigorie în minutul 30. Cel mai scund om de pe teren a reluat imparabil, cu capul din 6m o centrare venită de la Cosma. Doar că egalitatea a rezistat doar patru minute. Centralul Rebegea dictează penalty la un henţ în careu. Cristi Cozma transformă impecabil pentru 1-2. Apa cere un penalty în minutul 43 , nu se acordă nimic iar peste doar 60 de secunde, pe contraatac, Bârle face 1-3 cu un supervole de la 16m.

Suspansul se menţine şi-n partea a doua. Câmpan ratează singur cu portarul pentru Talna iar de partea cealaltă zvârluga Szekely reduce diferenţa la 2-3 în minutul 60. Se joacă pe contre, iar în minutul 65 după o nouă eroare a defensivei gazdelor Bârle mai loveşte o dată pentru 2-4. Spre lauda lor, elevii lui Ritli nu renunţă şi Berci înscrie din penalty pentru 3-4 în minutul 70. Finalul e pe muchie de cuţit…gazdele caută egalarea dar se lovesc de apărarea determinată a celor de la Talna în vreme ce oaspeţii prin inepuizabilul Bârle dau lovitura de graţie în minutul 90! 3-5 cu felicitări ambelor echipe. A arbitrat bine trioul Ciprian Rebegea- Cristian Girati-Alexandra Petreuş.

Apa: Dobrai-Bordac, Timoc, Raţ, Bura, Berci, Grigorie, Cosma Cl, Szilaghi, Szekelz, Farcaş. Rezerve- Lenghel, Demeter, Olaru, Mihovici, Imre, Timoc, Rezmuveş.
Oraşu Nou: Nagy F., -Cozma I., Cozma C., Lung , Câmpan, Erdei M, Demian, Erdei S.,Lauruk, Cseh ,Bârle. Rezerve- Bute, Pajzos, Dobie, Ignat, Erdei A.

Doi senegalezi la Oraşu Nou!
Echipa din Oraşu Nou are de câteva săptămâni în pregătiri doi jucători de culoare din…Senegal. Antrenorul Dacian Nastai i-a şi trecut pe foaia de joc pe Papa Moussa şi Der Sirighe Khadim doar că gazdele le-au contestat dreptul de joc înaintea partidei aşa că debutul celor doi africani în liga a 4-a se amână. “Sînt jucători tineri de 19 şi 20 de ani cu calităţi. Au venit prin intermediul lui Bârle de la Şomcuta unde e un centru pentru refugiaţi. Au calităţi şi cred că pregătiţi pot face pasul spre liga a 3-a sau chiar a 2-a” ne-a spus Dacian Nastai. “Nu i-am introdus în joc pentru că n-am vrut să riscăm . Noi am cerut cartea verde de la FRF şi au spus că totul va fi ok “ a spus şi preşedintele celor de la Talna, Bute Pal.

Ritli: “Le-am făcut cadou patru goluri”
Antrenorul celor de la Victoria Apa, fostul portar al Stelei, Zoltan Ritli, s-a arătat extrem de dezamăgit de rezultat”. Am făcut prea multe greşeli în defensivă. Practic le-am făcut cadou patru goluri . Noi am dominat şi ne-am creat ocazii dar din păcate am pierdut.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts