More  Gavrilescu nu vorbeşte doar pe “Facebook”

  - Advertisement -

  oli1

  Olimpia a reuşit să se impună de o manieră entuziasmantă sâmbătă în faţa celor de la FC Bihor. Cu o formulă de echipă din care au lipsit Schvarczkopf, Zsiga, Bujor sau Lemac, galben-albaştrii au înscris câte un gol de repriză şi au câştigat cu 2-0 duelul cu bihorenii.

  Cu acest succes Olimpia urcă pe poziţia a 4-a a clasamentului şi confirmă statutul de revelaţie a seriei de vest a ligii a 2-a. De partea cealaltă, orădenii rămân fără punct luat din deplasare în aceste opt etape jucate din liga a 2-a. Olimpia a început excelent jocul şi în minutul 14, după o recuperare a lui Villand la mijlocul terenului, mingea circulă rapid pe traseul Kinczel-Gavrilescu, ultimul centrează perfect în faţa porţii, Dragoş retrimite către Feier care cu capul din 3 m deschide scorul…1-0! Iuhas îi dă emoţii lui Fildan cu o centrare perfidă din corner. Mingea loveşte transversala şi apoi e respinsă de portarul oaspeţilor. Elanul gazdelor se mai potoleşte şi după minutul 25 FC Bihor trece la conducerea jocului. Apar nesincronizări la mijlocul terenului în tabăra noastră, atacanţii nu mai reuşesc să ţină de minge şi în aceste condiţii apar ocaziile la poarta lui Şuta.

  Raymond Lukacs nu reuşeşte să egaleze la ocaziile din minutele 26, 38 si 42. Iar în minutul 38, s-a consemnat una dintre cele mai mari ratări din acest început de campionat. Ovidiu Bic a şutat de la 20 de metri, portarul Şuta a respins în faţă, balonul a ajuns la același Raymond Lukacs, care a ratat incredibil, deşi era singur cu poarta goală la 6 metri.

  După pauză antrenorul oaspeţilor mută primul. Iese Florin Pop şi intră fratele mai mic a lui Raymond Lukacs, Zsombor. Doar că schimbarea nu aduce nimic periculos la poarta lui Şuta…Din contră, Olimpia e cea care începe avântat cu acelaşi Gavrilescu mereu periculos pe banda dreaptă. Acesta ne-a arătat sâmbătă că e capabil să “vorbească” şi pe teren, nu doar pe Facebook, iar în minutele 54 şi 55 le oferă centrări excelente colegilor, Dragoş şi Villand, doar că aceştia ratează de puţin ţinta. Tot de la Gavrilescu a pornit şi faza golului de 2-0 din minutul 64. O nouă centrare perfectă şi Villand reia plasat din 14 m la vinclu. Conduşi cu două goluri, bihorenii au revenit in atac însă nu au reuşit să puncteze. Acelaşi R. Lukacs a mai trecut o dată pe lângă gol insă portarul gazdelor, Şuta, a scos de sub tranversală. Olimpia va juca în etapa viitoare în deplasare cu CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 2 noiembrie.

  oli2

  Olimpia Satu Mare – FC Bihor 2-0 (1-0)
  Teren: bun, timp frumos, spectatori 2000
  Au marcat: Feier (min. 14) și Villand (min. 64)
  Olimpia: Şuta (cpt) – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas – Gavrilescu (min. 68 Zsiga), Micaş, Villand, Kinczel – Dragoş (min. 83 Marinaş) Feier. Antrenor: Tiberiu Csik
  FC Bihor: Fildan – Mihuţ, Letan, Lazăr (cpt), Lupu – Sfârlea, M. Popa (min. 70 Haş), Ov. Bic (min. 75 A. Achim) – Ianc, R. Lukacs, Fl. Pop (min. 46 Z. Lukacs). Antrenor: Gheorghe Ghiţ
  Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca) – Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu) şi Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

  Tort pentru Dumitru Muntean
  Veselie mare imediat după meci în vestiarul Olimpiei. Cum meciul s-a jucat de Sfântul Dumitru, sărbătoritul zilei , Dumitru Muntean a primit din partea colegilor un tort în forma unui teren de fotbal iar apoi fundaşul dreapta şi-a cinstit colegii cu o bere. În plus Muntean a fost invitat la conferinţa de presă unde vădit emoţionat a mulţumit tuturor pentru urări. Acesta a avut şi o dedicaţie scrisă pe tricou…”La mulţi ani TATI!”

  Schvarczkopf gripat, Micaş excelent!
  Antrenorul Tibi Csik a avut serioase probleme în a alcătui primul unsprezece. Pe lângă absenţa lui Lemac , suspendat , a lui Bujor încă nerefăcut complet sau a lui Moş , accidentat, cu o zi înaintea partidei şi mijlocaşul Schvarczkopf a devenit indisponibil. Lovit de gripă, acesta a făcut febră şi nu a mai fost trecut pe foaia de joc. În locul lui a intrat titular Adrian Micaş, iar acesta a făcut un meci excelent reuşind alături de Villand să acopere excelent mijlocul terenului şi să-l anihileze pe Sfârlea.

  Şi Zsiga a început meciul pe banca de rezervă. După evoluţiile mai puţin convingătoare din acest sezon, acesta a intrat sâmbătă abia în minutul 66 în locul lui Gavrilescu.

  Gavrilescu-MVP
  Chiar dacă nu a marcat, mijlocaşul Dan Gavrilescu poate fi considerat omul meciului. Gavrilescu a dat în schimb pasele decisive la golurile marcate de Feier şi Villand şi a mai creat şi alte faze spectaculoase pe banda dreaptă. Iar în momentul schimbării din minutul 66, cei 2000 de spectatori i-au răsplătit evoluţia cu aplauze prelungite. Pentru evoluţia de sâmbătă , Gavrilescu, unul dintre cei mai activi jucători şi pe Facebook, merită un mare LIKE! Şi un comment de la un prieten: “ţine-o tot aşa. Vorbim pe teren şi postăm decent doar fotografii cu sculpturi de Brâncuşi!”

  Înregistrarea partidei, în această seară la Nord-Vest TV.
  Iubitorii fotbalului vor putea urmări înregistrarea partidei Olimpia –FC Bihor în această seară de la ora 21.30, în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV. De asemenea în cadrul emisiunii va fi difuzată şi conferinţa de presă de după joc.

  „Am făcut un meci nereușit astăzi, dar și așa am luat două goluri pe două faze de contraatac. Sunt momente decisive în joc, dacă Lukacs ar fi marcat la ocazia pe care a avut-o, altul era jocul. Este o victorie meritată a Olimpiei. Speram să plecăm neînvinși de la Satu Mare, dar nu am repetat jocul bun de acasă, nu am fost organizați, dar am pierdut din nou pe o tranziție negativă. Noi am greșit, nu am reușit să marcăm, dar echipa gazdă a fost mai deșteaptă, jucători mai experimentați au stat și au așteptat să greșim şi de fiecare dată când am făcut-o ne-au pedepsit”- Gheorghe Ghiț, antrenor FC Bihor.

  „Am știut dinainte de meci ce ne va aștepta, a fost un meci destul de greu și mă bucur că de ziua mea, echipa a reușit să-mi facă o surpriză. A fost o victorie muncită și mă bucură că am reușit să câștigăm, asta e bine pentru moralul nostru.” Dumitru Muntean- jucător Olimpia.

  „Sunt mulțumit de rezultat și de faptul că am reușit să marcăm. Toată săptămâna am vorbit numai de victorie. E victoria lor, meritul lor, am simțit că astăzi nu putem scăpa această victorie. Cei de la Bihor au avut și ei momente bune, dar am reușit să scăpăm fără gol și e foarte importat că am marcat și am avut și ocazii. La pauză am remediat din greşelile de plasament pe care le-am avut pe finalul primei reprize şi apoi totul a mers în favoarea noastră. Am demonstrat azi că avem un lot valoros, echilibrat şi că avem soluţii mereu dacă apar accidentări sau altfel de probleme” – Tiberiu Csik, antrenor Olimpia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts