More


  Marele Premiu de F1 al Indiei se dispută

  - Advertisement -

  f1

  Marele Premiu de Formula 1 al Indiei va avea loc conform programării, duminică, analizarea de către Curtea Supremă a unei solicitări de anulare, prevăzută vineri, fiind amânată, a declarat pentru AFP un avocat.

  “Audierea va avea loc săptămâna viitoare. Asta înseamnă că Marele Premiu poate să aibă loc”, a spus avocatul.

  Curtea a acceptat, joi, să analizeze o solicitare de anulare a cursei, cei care au făcut cererea susţinând că organizatorii nu au plătit anumite taxe anul trecut.

  În 2011, Instanţa supremă a hotărât să blocheze 25 la sută din suma încasată din vânzarea biletelor la cursa de la New Delhi, până la rezovarea unui diferend fiscal dintre organziatori şi statul Uttar Pradesh, pe teritoriul căruia se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1. Această hotărâre fusese luată în urma unei “acţiuni de interes public”, lansată de un militatant, Amir Kumar, care este de asemenea iniţiatorul cererii de anulare a cursei, ce va fi analizată vineri.

  Kumar a obţinut în 2011 ca Marele Premiu al Indiei să fie considerat un eveniment de divertisment şi nu unul sportiv, ceea ce însemană că nu poate beneficia de scutirile de taxe fiscale prevăzute de legislaţia statului Uttar Pradesh. Taxele corespunzătore spectacolelor de divertisment, ce sunt aplicat la festivaluri şi mari concerte, au fost integrate în preţul biletelor pentru prima dată în acest an.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img