More
  spot_img

  Igienizarea şcolilor curăţă buzunarele părinţilor

  - Advertisement -

  curat

  Jupuirea elevilor de bani are loc an de an sub diferite pretexte şi nimeni nu a luat nicio măsură pentru a reduce fenomenul. Ba dimpotrivă, proastele obiceiuri tind să acapareze majoritatea instituţiilor de învăţământ. Este vorba despre faptul că, fără pic de ruşine, directorii, prin vocea învăţătorilor şi a profesorilor găsesc tot timpul pretexte pentru a-i stoarce de bani pe părinţi şi pe elevi. Chiar dacă nu este legal, fondul clasei şi fondul şcolii se strâng în continuare. Apoi, unii învăţători şi profesori impun la clasă anumite manuale care, fie sunt scrise de ei, fie de cunoştinţe de-ale lor şi încearcă să le promoveze. Practic, marea jecmăneală începe din primele zile ale clasei I. Nici nu iau bine contact cu şcoala, că părinţii sunt imediat puşi la zid şi trebuie să arunce cu bani în toate direcţiile.
  Concluzia este una singură: au, nu au, trebuie să se conformeze şi cotizează cu bani pentru binele copiilor, mai ales că mulţi dintre ei se tem să refuze fondul şcolii sau alte taxe care li se năzar directorilor de unităţi de învăţământ, pentru a nu periclita situaţia şcolară a copilului lor. Astfel, curăţenia în şcoli, schimbarea becurilor, zugrăvitul, paza sunt doar o parte dintre cheltuielile care se fac pe banii părinţilor, care, pe deasupra mai trebuie să dea bani şi pentru alte culegeri sau materiale didactice.
  Pentru a combate acest fenomen şi pentru a le răspunde părinţilor care au sesizat administraţiei locale astfel de apucături, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, îi avertizează pe amatorii de taxe. “Primarul municipiului Satu Mare transmite unităţilor de învăţământ următorul anunţ: deoarece sunt multe sesizări din partea părinţilor cu situaţie materială precară pentru că unităţile de învăţământ din municipiul Satu Mare au solicitat acestora materiale de curăţenie şi igienizare a sălilor de clasă şi pentru dotarea lor, vă informăm că Primăria municipiului Satu Mare a alocat sume pentru acoperirea acestor cheltuieli din bugetul de stat.
  Interzicem unităţilor de învăţământ să solicite bani sau materiale de curăţenie şi igienizare a sălilor, de la elevi şi părinţi. Materialele de curăţenie, igienizarea sălilor de clasă precum şi dotarea acestora se suportă din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, cap 65,  Învăţămant”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare