More

    Nesperat de bine…

    baschet

    Un lucru e clar pentru iubitorii baschetului sătmărean. Vremurile cînd echipa CSM-ului trecea la pas acasă de echipe gen Oradea, Braşov, Cluj sau Rapid au apus. Acum într-o nouă formulă, cu doar două straniere şi cu un lot întinerit ca să nu zicem subţiat valoric, fiecare duel din Liga Naţională se anunţă extrem de dificil.

    Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă seara când CSM –ul a primit vizita celor de la Olimpia Braşov, o echipă acum mult mai experimentată cu patru straniere şi cu un antrenor federal pe bancă.
    Doar că fetele noastre au strâns din dinţi, au trecut peste începutul ceva mai slab de meci şi s-au impus la final cu 62-53.
    Un debut perfect în faţa propriilor suporteri atât pentru jucătoare cît şi pentru antrenorul Petru Eleş.

    „Deși avem un lot subțiat numeric, am reușit să evoluăm supraomeneşte în apărare. Era clar că vom obosi la sfârșitul jocului. A fost un meci bun, un meci solid, apărările câștigă meciul, am spus acest lucru de la început iar azi s-a adeverit. Am avut la un moment dat 5 jucătoare românce în teren, asta spune mult despre viitorul proiectului de la Satu Mare. Sper să fim mai buni de la meci la meci ”, a declarat imediat după încheierea partidei, antrenorul CSM-ului, Peter Eleș.

    Braşovencele au început ceva mai bine şi au condus după primul sfert, 21-16.
    Cu Wampler acuzând dureri la genunchi, cu Orosz aflată încă în urmă cu pregătirea fizică sau cu Voica având ceva dureri la stomac, CSM –ul n a găsit resurse să stăvilească atacurile experimentatelor sârboaice din lotul Olimpiei.

    Ajutate de cei 300 de spectatori din tribună, fetele noastre au strâns din dinţi şi au câştigat apoi sferturile doi şi trei reuşind să pună pe tabelă un avantaj liniştitor de 15 puncte cu şase minute înaintea finalului. Orosz a găsit resurse în partea adoua să fie ea locomotiva echipei. Cutaş a ajutat cu o apărare eficientă şi cu trei coşuri de la distanţă iar evoluţiile Biancăi Voica, a lui Eniko Laza sau a tinerei americance Kortny Jones ne dau speranţe că sezonul acesta vom mai trăi astfel de surprize plăcute. În plus Wampler a dat dovadă de mult caracter, Taby a strâns din dinţi şi a vrut neapărat să-şi ajute colegele să obţină un prim succes acasă în noul sezon.

    Pentru CSM Satu Mare au marcat: Mihaela Adi (2 p), Andreea Orosz (14 p), Bianca Voica (3 p), Eniko Tarța (12 p), Jones Hope (13 p), Tabytha Wampler (9 p) și Cristiana Cuțaș (9 p). Coșghetera meciului a fost brașoveanca Vladinka Erak, cu 17 puncte marcate.
    Urmează deplasarea la Sfântu Gheorghe pe terenul celor de la SEPSI.

    Rezultatele etapei a 2-a:
    Alba Iulia – Târgoviște 61-50
    U Craiova – N.V. Târgu Mureş 67-63
    ICIM Arad – D. Timișoara 95-38
    Alexandria – Sepsi Sf. Gheorghe 52-40
    Rapid B. – U. Cluj-Napoca 66-64
    Satu Mare – O.CSU Braşov 62-53
    Phoenix Galaţi – CSM Oradea 88-66

    Clasament
    1.Univ Goldis ICIM Arad 2/0 4
    2.CS U.Alba Iulia 2/0 4
    3.CSBT Alexandria 2/0 4
    4.CSM Satu Mare 2/0 4
    5. Rapid Bucuresti 2/0 4
    6.ACS Sepsi SIC 1/1 3
    7.CSS Craiova 1/1 3
    8.CS Municipal Targoviste 1/1 3
    9.CS Phoenix Galati 1/1 3
    10.Olimpia CSU Brasov 0/2 2
    11.U. Cluj-Napoca 0/2 2
    12. CSM Oradea 0/2 2
    13.CS Nova Vita 0/2 2
    14.Danzio Timisoara 0/2 2

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE