More  O nouă generaţie de excepţie

  lupte

  Ieri (n.r. luni), în jurul prânzului, sala de şedinţe a Primăriei Ardud a găzduit conferinţa de presă în care au fost prezentate rezultatele excelente ale luptătorilor de la CS Satu Mare-Cetate Ardud, la Campionatele Naţionale de copii şi de cadeţi la Mangalia.

  Au fost prezenţi primarul Ardudului, Ovidiu Duma, antrenorii Tudor Barbul şi Feri Szabo, dar şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte şi colegul nostru, Daniel Chiorean. Primul a luat cuvântul Tudor Barbul care a spus că „o muncă de un an de zile a fost încununată cu succes“. Bilanţul: şase medalii la Naţionalele de copii individual. Paul Pavel (26 kg), Paul Oros (29 kg) s-au clasat pe doi, Marian Zaha (32 kg), Andrei Romaniuc (38 kg), Andrei Barbul (47 kg) şi Ionică Ştefan (59 kg) s-au clasat pe trei. Au mai punctat Andrei Buzilă (49 kg) şi Luca Bud (85 kg), care au încheiat concursul pe cinci.
  Mai mult, după cumularea punctajelor, CS Satu Mare-Cetate Ardud a încheiat detaşat pe primul loc, cu 64 de puncte, ocupanta locului doi, echipa din Bacău acumulând doar 31 de puncte.

  Primarul Ovidiu Duma a promis că va rămâne alături de aceşti oameni minunaţi, pe care îi va susţine ori de câte ori va dispune de resurse. Tudor Barbul a ţinut să îi amintească şi pe tinerii antrenori, care au pregătit aceşti copii, Norocel Barbul şi Claudiu Blaga, doi foşti luptători care urmează cursurile Facultăţii de Sport şi Şcoala de Antrenori de la Bucureşti.
  Şi acestea nu au fost toate performanţele obţinute pe malul mării. Tot la Mangalia s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional de cadeţi echipe, acolo unde Steaua a avut în lot trei sportivi de la secţia din judeţul nostru. Cătălin Dângă (42 kg), Mădălin Bulgăr (58 kg) şi Lenard Berei (100 kg) şi-au câştigat categoriile şi au adus aurul pentru clubul bucureştean. În plus, cinci sportivi se pregătesc cu lotul naţional de juniori, pe lângă cei trei enumeraţi mai sus se mai află Sabinel Lobonţ şi Ovidiu Lăpuşte, iar Cristian Sabo se va alătura cât de curând lotului naţional.

  „Avem o generaţie foarte bună la 14-15 ani şi la 16-17, ar fi păcat să păţim ce am păţit cu celelalte generaţii, pe care le-am pierdut“, a mai adăugat Tudor Barbul. Săptămâna viitoare, în perioada 1-3 noiembrie, la Ardud se vor desfăşura Campionatele Naţionale Under 16, acolo unde clubul nostru porneşte ca favorit, sportivii vor să obţină cel puţin patru medalii. După care va urma, pe 6 şi 7 decembrie Cupa Cetate Ardud, un turneu internaţional unde şi-au anunţat deja participarea sportivi din şapte ţări.

  La final, sportivii şi antrenorii doresc să mulţumească Primăriei, Consiliului Local din Ardud şi Terebeşti, lui Dani Micu şi Sorin Lăpuşte pentru sprijinul acordat, dar şi conducerii şcolii din Mădăras, respectiv Liceului din Ardus şi LPS-ului sătmărean pentru înţelegere.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE