România va juca barajul pentru Mondialul din Braziliaromania

Marţi s-au jucat ultimele partide ale preliminariilor Campionatului Mondial din Brazilia 2014. În grupa D, România a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, Estonia, Olanda a trecut, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Turcia, iar Ungaria a dispus de Andorra, cu scorul de 2-0.

Astfel, România se poate întâlni cu Portugalia, Croaţia, Ucraina sau Grecia la barajul pentru CM 2014. Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich. Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul). Chiar dacă s-a calificat la baraj, jocul României a avut mult de suferit şi în disputa cu estonienii. Marcatorul celor două goluri a fost Ciprian Marica, unul din lovitură de pedeapsă în minutul 30 iar cel de-al doilea cu o lovitură de cap în minutul 81. România a evoluat în următoarea formulă: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr (Hoban ’79) – Bucur (Torje ’57), Stancu (Grozav ’46), Tănase – Marica. “Suntem fericiţi, am ajuns la baraj, credem în şansa noastră. Sper să şi reuşim să ne calificăm. Pentru mine ar fi foarte important, dar mai ales pentru această generaţie. Am avut şi jocuri care n-au mulţumit publicul, nu am luat punctele dorite, dar am reuşit să ajungem la baraj. Am ştiut că Olanda conduce cu 1-0 la pauză, dar pe mine m-a preocupat jocul meu. Vom vedea ce ne vor hărăzi sorţii, cu siguranţă vom avea şansa a doua, dar ne-o vom juca aşa cum ştim noi. Să fim realişti, nu înseamnă foarte mult dacă am ajuns la baraj, dar dacă această campanie ar fi încununată cu prezenţa în Brazilia, ar fi extraordinar” a spus Piţurcă.

Pe lângă naţionala noastră, la baraj s-au mai calificat naţionalele Greciei, Portugaliei, Suediei, Islandei, Ucrainei, Franţei şi Croaţiei. Danemarca a terminat pe locul doi în grupa B, dar având cele mai puţine puncte dintre echipele de pe poziţia secundă, nu va participa la baraj.

Mulţumim Olanda!
Olanda ne-a ajutat şi a învins Turcia, scor 2-0, astfel facilitând calificarea României la barajul pentru Campionatul Mondial. La finalul partidei de la Istanbul, olandezii au avut mai multe mesaje pentru “tricolori”. Marcatorul primului gol, Arjen Robben, a fost primul: “Acum puteţi trimite florile în Olanda. Şi România şi Turcia sunt două echipe foarte bune. Cred că acum e un entuziasm în rândul jucătorilor, urez României tot binele şi sper să ajungă la Cupa Mondială”, a spus fotbalistul lui Bayern. “V-am ajutat. Şi pentru noi a fost un meci important, am vrut să obţinem cel mai bun rezultat”, a declarat Jermain Lens. “Felicitări echipei României, aşa că suntem cu toţii fericiţi. Acum aveţi oportunitatea de a juca la baraj şi vă urez tot norocul din lume”, a zis antrenorul secund al Olandei, Patrick Kluivert.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts