More

  Samel Lorand, în pericol să piardă Europenele de tineret

  judo

  În luna noiembrie, mai exact în perioada 15, 16 şi 17 a lunii, în capitala Bulgariei -Sofia se vor desfăşura Campionatele Europene de judo tineret (Under 23). Printre participanţi, pe listă se află şi sătmăreanul de la CSM – CS Unio, Samel Lorand (foto centru)­.

  Din păcate însă, de aproximativ 10 luni, judokanul pregătit de Mihaly Terely a suferit o hernie, care arată din ce în ce mai rău. Drept urmare, şi la Naţionalele de seniori de la Braşov, unde a cucerit bronzul, Lorand nu a putut să execute întocmai procedeele sale, care i-ar fi adus, aproape sigur, medalia de aur şi implicit titlul naţional. Din această cauză, participarea sa la Europene este pusă sub semnul întrebării. Sportivul a decis să nu se opereze la începutul anului, tocmai pentru a se pregăti bine pentru această competiţie, fiind ultimul an la tineret. Însă hernia s-a agravat, iar sportivul s-a programat la un consult.

  Tocmai de aceea, în cursul după-amiezii de astăzi, Samel se va prezenta la un medic specialist, venit de la Cluj, care va da verdictul: poate sau nu participa la competiţia din Sofia. De la antrenorul Mihaly Terely am aflat despre dorinţa elevului său de a fi prezent la Europene, unde vrea cu orice preţ să cucerească o medalie. Rămâne însă de văzut care va fi avizul medicului, în funcţie de gravitatea situaţiei. Ar fi păcat ca un sportiv de talia lui Lorand Samel să lipsească de la o asemenea competiţie, mai ales că se află printre favoriţi la categoria sa de greutate, 100 de kg. Să nu anticipăm însă.

  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE