More  Expoziţie comună a elevilor din Satu Mare şi Teglas

  arte

  La Satu Mare a debutat ieri cea de-a 24-a ediţie a Zilelor Şcolii de Arte, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Şcoala de Arte Satu Mare. Cu această ocazie, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judeţean s-a desfăşurat festivitatea de deschidere în cadrul căreia a avut loc vernisajul expoziţiei de arte plastice şi artă fotografică, realizate de cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare, respectiv ai Şcolii de Artă „II Rákóczi Ferenc” din Téglás – Ungaria.
  La deschiderea oficială au participat preşedintele CJ, Adrian Ştef, directorul Cancelariei prefectului, Eugen Chiorean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, conducerea Şcolii de Arte Satu Mare, în frunte cu managerul Mircea Deac şi directorul Florin Pop, precum şi o delegaţie din Teglas, Ungaria, condusă de directorul secţiei de arte al Şcolii de Arte II Rákóczi Ferenc din Téglás, Kovacsne Lorincz Iudit. Preşedintele Adrian Ştef a felicitat conducerea instituţiei pentru faptul că se numără printre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean care promovează tinerii şi că din acest an Festivalul Muzica Inimii Mele se va desfăşura la nivel naţional. În altă ordine de idei, a mai adăugat faptul că se va începe o campanie împreună cu Şcoala de Arte pentru susţinerea lui Bogdan Bratiş, finalist la X Factor.
  La rândul său, Marcela Papici a spus că Şcoala de Arte este o instituţie care merită să fie cinstită, apreciată, întrucât este singura şcoală la care copiii vin de plăcere. Au mai adresat felicitări Şcolii de Arte Satu Mare Eugen Chiorean, Claudiu Mondici şi Gergely Csaba. Pe parcursul vernisajului au avut loc momente artistice susţinute de Constantin Anderco, profesor Salai Laszlo, Szabo Thelmeiner Bence, profesor Csendes Iudit, Mihnea Mic, profesor Gema Marian şi Simina Bârle, profesor Cecilia Mare, toţi de la Şcoala de Arte Satu Mare, respectiv Siger Timea, Rakoczi Anett şi Penzeli Attila, toţi din clasa profesorului Hotzi Peter de la Şcoala de Artă II Rákóczi Ferenc” din Téglás. Manifestările vor continua azi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură “G.M. Zamfirescu”, cu o seară de folclor, spectacol susţinut de elevii claselor de muzică populară, avându-i invitaţi speciali pe profesorul Ionel Sabo – taragot şi soliştii Ionela Toma, Flaviu Panc şi Dănuţ Mateş, toţi absolvenţi ai Şcolii de Arte.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE