More

    Începe masacrul porcilor

    ”Ghiță care nu mai guiță”

    Conform Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj în următoarea perioadă vor avea loc sacrificări masive ale porcilor, drept pentru care cetățenii sunt rugați să solicite efectuarea examenului trichineloscopic înaintea consumării cărnii. Acest examen costă 9 lei şi se poate realiza la circumscripţiile sanitar veterinare din mediul urban şi rural din judeţ.

    Conform DSVSA Sălaj, pentru examinarea trichineloscopică a cărnii de porc, în municipiul Zalău sunt trei centre: laboratorul sanitar veterinar din cadrul DSVSA, în Piaţa Agroalimentară din centrul municipiului şi în Piaţa Agroalimentară Astralis. La toate aceste centre, cei interesaţi se pot adresa zilnic, de luni până vineri în intervalul orar 8.00-16.00, iar sâmbăta între orele 8.00-14.00. În situaţia în care solicitanţii testului trichineloscopic nu vor găsi personalul abilitat, pot suna la numărul de telefon afişat la intrarea în unitate şi în maxim 15 minute, medicul veterinar va ajunge la faţa locului pentru a realiza examinarea.

    În oraşele Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou, examinarea se face în circumscripţiile sanitar veterinare aflate în pieţele agroalimentare, iar în mediul rural, efectuarea examenului trichineloscopic se poate face doar în circumscripţiile sanitar veterinare aflate în centrele de comună.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE