More


  Pentru un loc în play–off!

  =

  oli

  În a treia etapă a returului diviziei secunde de fotbal, a XIV-a a campionatului, Olimpia întâlneşte la Târgu Mureş, de la ora 17, formaţia locală ASA. Se anunţă un duel interesant , o întîlnire între două echipe ce şi-au propus să ajungă în play-off. Şi care înaintea întîlnirii directe sînt despărţite de doar un punct în clasament.

  Olimpia a pornit ieri după- amiază(n.r. vineri) spre Târgu Mureş iar antrenorul Tibi Csik e optimist şi speră să încheie anul cu un rezultat pozitiv. Mai ales că are la dispoziţie tot lotul de jucători. În urma remizei albe din restanţa cu Metalul Reşiţa, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se află la egalitate perfectă de puncte (19) şi golaveraj (10-7) cu Universitatea Craiova, echipă faţă de care au avantajul rezultatului de egalitate pe terenul craiovenilor. Sătmărenii se află pe primul loc ”sub linie”, cu 18 puncte. Interesant e că în confruntarea cu primele şase clasate, Olimpia a obţinut 9 puncte, dar în eventualitatea intrării în ”sextet”, punctul sau punctele obţinute cu cea care iese ar fi anulate la finalul returului. În jocurile din deplasare a cedat cu trei dintre aceste formaţii: 0-1 la CS U Craiova, 0-3 la CSM Râmnicu Vâlcea şi 1-2 la Gloria Bistriţa. A remizat la Metalul Reşiţa, FC Olt, aflată şi ea în apropierea plutonului şi Universitatea Craiova. Singurul succes înregistrat în deplasare a fost cel de la UTA, scor 2-1. Pe teren propriu nu a suferit nicio înfrângere, dar au obţinut doar câte un punct cu Universitatea Craiova, Minerul Motru şi CS Mioveni. Acasă au obţinut trei victorii, dintre care una cu ASA, în etapa a III-a din tur. Este aşadar doar a doua confruntare între cele două echipe, Olimpia fiind nou promovată în liga secundă. Deşi înfiinţat în anul 1921, clubul sătmărean are doar 7 prezenţe în Divizia A şi 29 în B. Cea mai bună clasare în primul eşalon au reuşit-o în ediţia 1974-’75, când s-au clasat pe locul IX, sezon în care fosta ASA Târgu-Mureş a devenit vicecampioană. Ultima promovare în Divizia A au reuşit-o în 1998, dar pentru un singur sezon, perioadă în care ASA nu mai activa nici în eşaloanele inferioare. Aşadar, este o reîntâlnire după decenii. Prima a fost încheiată cu victoria la limită a galben-albaştrilor cu un gol înscris când nimeni nu se mai aştepta, reuşit în minutul 88 de Daniel Feier, intrat în repriza secundă. La Olimpia se află în lot patru dintre foştii jucători ai echipei mureşene. Printre aceştia sunt doi cu care FC Municipal reuşea promovarea în Liga I în vara lui 2010: Ciprian Prodan, sătmărean revenit acasă, care nu are în această ediţie niciun minut în teren şi fundaşul Marius Bălău. Ceilalţi doi sunt atacanţii Vlad Bujor şi Ervin Kinczel, produs al echipei mureşene. Bujor este golgheterul formaţiei, cu trei goluri, ultimul înscris în etapa trecută, în finalul partidei cu Metalul Reşiţa, când echipa sa evolua în superioritate numerică. De partea cealaltă, la ASA Târgu Mureş, vedeta incontestabilă e Claudiu Bumba. Un jucător crescut la Atletic 94 Satu Mare de antrenorul Paul Mihai şi lansat apoi la doar 15 ani în fotbalul mare, în liga a 2-a de un alt antrenor sătmărean, Florin Fabian la FC Baia Mare.

  Partida de la Târgu Mureş va începe la ora 17 şi va fi transmisă în direct de TVR3. Vor arbitra acest ultim joc din 2013 al Olimpiei, Illyeş Adrian (Ploieşti) la centru, ajutat la cele două margini de Gheorghioiu Bogdan (Timişoara) şi Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj ) .Rezervă: Mates Andrei (Cluj-Napoca), observatori: Miclea Constantin (Buşteni), Popa Vasile (Bistriţa).

  Programul etapei
  UTA Arad – CSM Râmnicu Vâlcea
  CS Mioveni – FC Bihor Oradea
  Gloria Bistriţa – FC Olt Slatina
  FCU Craiova – Minerul Motru
  CS Metalul Reşiţa – CS U Craiova
  ASA Târgu-Mureş – Olimpia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img