More


  Primăria Zalău vrea să deschidă un centru de informare turistică

  cladirea-transilvania
  Primăria Municipiului Zalău urmează să depună la Direcția de Gestionare a Fondurilor Comunitare pentru Turism, din cadrul Autorității Naționale pentru Turism, documentația în vederea obținerii finanțării pentru realizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău.
  ”Dezvoltarea unui centru de informare turistică este o necesitate pentru Zalău, având în vedere dorința noastră de promovare a zonei, inclusiv a împrejurimilor, și demersurile realizate până în prezent de Primăria Municipiului Zalău și alte instituții și organizații locale și județene de a dezvolta turismul ca activitate economică. Menționăm aici reabilitarea clădirilor de patrimoniu din centrul municipiului, organizarea Festivalului Roman, dezvoltarea de trasee turistice județene și altele. Zalăului, ca și municipiu reședință de județ, și având în vedere că aici se găsesc majoritatea unităților de cazare și de alimentație publică din Sălaj, îi lipsește un centru de informare și promovare, care să ofere informații relevante într-un sistem centralizat. Acestea sînt doar câteva dintre motivele care ne determină să materializăm oportunitatea accesării de fonduri nerambursabile prin programul operațional regional”, a declarat Radu Căpîlnașiu, primarul municipiului Zalău.
  Având în vedere caracteristicile programului de finanţare, centrul va fi amenajat în fostul spaţiu ocupat de Ocolul Silvic ”Stejarul”, în Clădirea ”Transilvania”, urmând să fie achiziționate dotările necesare funcționării acestuia. De asemenea, vor fi realizate materiale de promovare a centrului, dar și o pagină de internet cu bază de date turistice.
  Bugetul cererii de finanțare este în valoare de 191.531 lei, din care 187.406 lei reprezintă contribuția de la Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, 3.824 lei reprezintă contribuția de 2% din bugetul local, iar 300 lei reprezintă cheltuielile neeligibile, care vor fi acoperite în întregime din bugetul local.
  Iulian  Duma
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img