Recital pentru luptătorii sătmăreni la Naționalele Under 16lupte

Sâmbătă, sala de sport a orașului Ardud a fost gazda unui mare eveniment sportiv, Campionatului Național de lupte greco-romane Under 16 . Au participat peste 150 de sportivi de la cluburi din toată țara, elita acestei categorii de vârstă. Cum era de așteptat, sportivii de la CS Satu Mare-Cetate Ardud au dominat competiția, chiar dacă de pe lista inițială cu luptătorii noștri au lipsit câțiva, Andrei Barbul (47 kg) nu a fost lăsat să lupte, Marian Pișcorean (35 kg) are rubeolă, iar Patric Penzes (59 kg) a renunțat la acest sport, cei care au intrat pe saltea și-au făcut foarte bine treaba.

În total clubul a obținut șapte medalii, trei de aur, una de argint și trei de bronz, iar cu acest rezultat, CS Satu Mare-Cetate Ardud a încheiat pe primul loc acest campionat, urmat pe podium de LPS Slatina și sportivii din Bihor. Antrenorii Tudor Barbul și Francisc Szabo s-au arătat mulțumiți de aceste rezultate, doar că la categoria 66 kg, unde Dănuț Bulgăr a cucerit bronzul, arbitrul întâlnirii a luat câteva decizii interesante, care l-au privat pe sportivul din Ardud de medalia de aur.

Astfel, au cucerit medaliile cele mai prețioase și titlul de campioni naționali Marian Zaha (32 kg), Andrei Buzilă (42 kg) și Lenard Berei (100 kg), pe cea de argint Marius Bulgăr (32 kg), care a pierdut finala în fața prietenului și colegului său, Marian Zaha, iar bronzul le-a revenit lui Sabinel Lobonț (47 kg), Dănuț Bulgăr (66 kg) și Andrei Ghiran (85 kg). Au mai punctat Bogdan Romaniuc (38 kg) – locul 5, Cătălin Dângă (42 kg) – locul 5, însă o accidentare l-a privat de o medalie, Peter Peck (53 kg) – locul 5, Nicolae Ziman (38 kg) – 5-8, Gerhard Dițic (85 kg) – 5-8 și Norbert Szuroka (100 kg).

Din partea Federației Române de Lupte au fost prezenți antrenorul federal Marian Berbec, din partea Comisiei de Arbitri Simion Popescu, Ovidiu Lazăr, iar din partea secretariatului FRL Viorel Moisin și Gheorghe Mihăilă. Din partea federației, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, au primit câte o plachetă pentru sprijinul pe care îl acordă acestui sport. Au fost prezenți și directorul CS Satu Mare Marcel Tarța, directorul LPS Ionel Păcurariu și consilierul din partea DJST, Alexandru Contraș. „Am primit numai cuvinte de laudă după terminarea concursului. A fost greu, am avut mult de muncă, însă când acești copii îți încununează munca, cu aceste medalii, nu mai contează altceva. Păcat că la categoria 66 kg, unde puteam obține aurul s-a inventat un nou regulament al luptelor, asta este. Sunt fericit pentru acești sportivi minunați care merită toate laudele”, ne-a declarat Tudor Barbul. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea unui asemenea eveniment, unde sala de sport s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Nu peste mult timp, în perioada 6-7 decembrie, orașul Ardud va fi gazda unui alt turneu, de această dată internațional, de o și mai mare anvergură, Cupa „Cetate Ardud”, unde și-au anunțat deja participarea opt țări.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts