More

    Şanse minime de calificare: niciodată în istorie o echipă aflată în situaţia României nu a obţinut calificarea la CM

    1lhajvgv

    România are şanse mici să mai ajungă la Rio, după eşecul suferit în Grecia, scor 1-3. Naţionala a evoluat ca o echipă mică la Pireu, mulţumindu-se încă de la început cu puţin (să nu primească gol). O strategie care a eşuat lamentabil şi care ne oferă perspective puţine pentru retur.

    Pe hârtie, Grecia nu e o forţă a fotbalului mondial, însă raportul din teren de aseară ne face să fim mai mult decât reticenţi în legătură cu o victorie la două goluri diferenţă, fără a încasa vreun gol. Nici statistica nu e de partea noastră, dimpotrivă. Dacă ar fi să ne ghidăm după acest aspect, şansele noastre tind să se apropie de zero: potrivit precedentelor, niciodată o echipă care a pierdut meciul tur dintr-un baraj de calificare la CM la o diferenţă de două sau mai multe goluri nu a reuşit să remonteze diferenţa în retur.

    Bookmakerii ne văd outsideri

    Nici specialişti în pariuri sportive nu dau şanse mari naţionalei. Mai mult, Franţa, care are o misiune mai grea decât noi din cauza scorului (trebuie să întoarcă 0-2-ul din Ucraina, dar are la dispoziţie o echipă de adevărate staruri) este văzută de bookmakeri cu şanse mai mari de calificare la Mondialul brazilian.

    Totuşi, de notat că România este favorită să obţină victoria marţi, pe Naţional Arena, doar că diferenţa de scor pare în acest prea mare pentru a putea fi întoarsă.

    Cote la calificare

    România – Grecia
    5,5/1     1,14/1

    Croaţia – Islanda
    1,22/1     4,2/1

    Suedia – Portugalia
    3,5/1      1,28/1

    Franţa – Ucraina
    3/1       1,4/1

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE