More


  Schimb de experienţă între Primăriile Satu Mare şi Râmnicu Vâlcea

  =

  primar

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Valentin Frâncu, au stabilit un protocol de colaborare între cele două localităţi. Anunţul a fost făcut ieri în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de cei doi edili şefi. Conform aceloraşi surse, protocolul reprezintă o premieră pentru ţara noastră şi se speră ca ambele părţi să reuşească să îşi împărtăşească modelele de bune practici.

  Experienţă comună pentru succes comun
  Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Valentin Frâncu, a precizat că protocolul reprezintă o premieră pentru ţara noastră şi se speră ca ambele părţi să reuşească să îşi împărtăşească modelele de bune practici. “Am reuşit un schimb de experienţă fructuos, cred eu într-o perioadă în care fondurile guvernamentale sunt destul de reduse. Un astfel de demers are menirea de a căuta cele mai bune practici în administraţiile locale din alte părţi, ca într-un fel cu bani puţini să poţi să realizezi multe lucruri. Cred că este o premieră la nivel naţional ca primarii să înceapă o acţiune coerentă şi cu o periodicitate stabilită de a face, repet, un schimb de experienţă fructuos. Îi mulţumesc domnului primar pentru modul în care m-a primit, pentru echipa domniei sale care mi-a furnizat foarte rapid informaţiile solicitate. Eu am văzut aici zona industrială, am văzut Aquastar-ul, şi vă felicit pentru aceste lucruri frumoase, la Râmnic nu există. Iată un exemplu de bune practici pe care noi îl vom implementa cât de curând şi în zona Râmnicului. Faptul că noi am făcut o economie însemnată, de circa 30%, introducând becuri de tip led în locul becurilor clasice a fost motivul pentru care domnul primar Coica a venit într-o seară, oarecum neanunţat, pentru a vedea cum funcţionează”, a precizat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Valentin Frâncu.
  Acest început de colaborare va fi continuat semestrial, prin vizite reciproce, dar permanent de echipele celor două primării, pe fiecare departament în parte.

  Satu Mare vrea modelul de iluminat al Râmnicului
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că a rămas impresionat de anumite reuşite ale edililor din Râmnicu Vâlcea, în special proiectul privind iluminatul public pe bază de leduri, model care ar urma să fie aplicat şi la nivelul municipiului Satu Mare. “Domnul primar este unul dintre promotorii acelui stil de iluminat public bazat pe leduri. Luăm modelul de la dânsul, am creat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi vrem ca în doi ani să putem modifica tot iluminatul public şi să acoperim absolut toată sfera de necesităţi din Satu Mare. Am avut discuţii cu invitaţii noştri pe mai multe paliere, legat de anveloparea blocurilor, dezvoltare industrială şi curăţenie. Este o experienţă benefică pentru ambele echipe. Mă onorează vizita primarului de Râmnicu Vâlcea, mai ales că domnia sa a fost parlamentar şi are o vastă experienţă”, a conchis primarul Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img