More  Ultima şansă pentru a ajunge la Mondialul din Brazilia

  - Advertisement -

  romania

  În această seară, reprezentativa de fotbal a României îşi joacă ultima şansă în vederea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia 2014. În meciul tur, naţionala noastră a fost învinsă cu 3-1 la Pireu şi are nevoie de două goluri, fără să primescă vreunul, pentru a se califica la Mondial.

  O misiune grea, dar nu imposibilă. În faţa unei asistenţe importante, pe National Arena, tricolorii sunt optimişti si cred că pot obţine calificarea la turneul final. De cealaltă parte, atacantul grec Kostas Mitroglou a declarat că jucătorii eleni visează să joace la Cupa Mondială din Brazilia şi vor da totul pentru a reuşi acest lucru în meciul cu România, din returul barajului de calificare la CM 2014. Din păcate, Piţurcă nu are prea multe soluţii viabile. Lazăr şi Bourceanu sunt suspendaţi pentru meciul de azi, dar selecţionerul nu renunţă la ideea de a folosi doi mijlocaşi defensivi. Gardoş-Cociş este „cuplul“ pe care Piţurcă se gândeşte să îl trimită la închidere în returul cu Grecia. Astfel, sătmăreanul va urca în linia mediană, lăsându-i locul în defensivă lui Chiricheş. Selecţionerul şi-a reproşat folosirea lui Torje, după ce mijlocaşul le-a făcut cadou grecilor cele două lovituri libere din care au marcat primul şi ultimul gol, aşa că nu îl va folosi. În poartă, Piţurcă va renunţa la Lobonţ, dar nu îl va titulariza pe Tătăruşanu. În aceste condiţii, Pantilimon pare omul cu prima şansă pentru meciul cu Grecia. Dacă arbitrajul lui Pedro Proenca din meciul tur cu Grecia a lăsat de dorit, semnele nu sunt bune pentru tricolori nici înaintea meciului de diseară. Returul barajului pentru accederea la Campionatul Mondial din 2014 va fi condus de la centru de sârbul Milorad Mazic, care va fi ajutat la tușe de Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic. Arbitru FIFA din 2009, centralul în vârstă de 40 de ani nu prea le-a purtat noroc românilor de-a lungul carierei sale. Pe lângă asta, a avut prestații oscilante și în acest sezon de UEFA Champions League. Partida se dispută cu începere de la ora 21.00 şi poate fi urmărită în direct la Antena 1.

  România: Pantilimon – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Nicoliţă, Cociş, Gardoş, Maxim – Stancu, Marica.

  Baraj C.M. 2014 – manşa retur

  În această seară se decid echipele care se alătură celorlalte calificate deja la Campionatul Mondial din Brazilia de anul viitor. Franţa trebuie să întoarcă rezultatul nefavorabil (0-2) cu Ucraina, Portugalia trebuie să ţină de rezultatul din tur, 1-0 cu Suedia. Croaţia nu a reuşit să marcheze în Islanda, deşi insularii au jucat 40 de minute cu un om mai puţin pe teren. România trebuie să se autodepăşească pentru a trece de Grecia şi să se califice la un mondial, după 15 ani. Iată programul şi rezultatele din tur:
  Suedia – Portugalia (0-1), ora 21.45, Digisport 2
  Franţa – Ucraina (0-2), ora 22.00
  Croaţia – Islanda (0-0), ora 21.15
  România – Grecia (1-3), ora 21.00

  Daniel Chiorean

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts