More  Un nou duel Steaua-Dinamo? UNDE se pot întâlni rivalele de o viaţă

  - Advertisement -

  st

  Optimile Cupei României s-au terminat fără mari surprize, astfel că se anunţă dispute de foc în partidele din sferturi, care vor avea loc pe 27 noiembrie.

  Practic, singura absenţă notabilă dintre formaţiile calificate în ultimele 8 este cea a CFR-ului, o specialistă a Cupei. Clujeni au fost eliminaţi în această edţie prematur, în 16-imi, de FC Braşov, scor 3-1, însă există toate premisele unor dispute de calitate. Steaua, Pandurii, Petrolul, Astra, Vaslui şi Dinamo, echipe care au terminat în această ordine ediţia trecută de campionat sunt în sferturi, Oţelul şi Viitorul rămânănd şi ele în cursa pentru trofeu.

  Vor fi cu siguranţă derby-uri încă din sferturi

  Multe voci sunt nemulţumite de faptul că regulamentul FRF protejează formaţiile de top, echipele mici neavând şanse să ajungă în fazele finale ale Cupei. Dar tocmai aceste reguli garantează în acest sezon dispute de cinci stele încă din faza sferturilor. Conform regulamentului, primele şase formaţii care s-au clasat cel mai bine în ediţia trecută a Ligii 1 vor face parte din prima urnă la tragerea la sorţi, urmând ca urna a doua să fie completată de celelalte formaţii. Astfel, la fixarea ţinarului sferturilor, Oţelul şi Viitorul îşi vor afla primele adversarele, urmând ca celelalte patru formaţii rămase în urna capilor de serie să se întâlnească între ele. În aceste condiţii putem asista la meciuri ca Steaua – Dinamo, Pandurii – Petrolul sau Vaslui – Astra la finalul lunii noiembrie.

  URNA A:

  1. Steaua

  2. Pandurii

  3. Petrolul

  4. Astra

  5. Vaslui

  6. Dinamo

  Urna B:

  1. Oţelul

  2. Viitorul

  Ce spune regulamentul?

  Jocurile din cadrul sferturilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorţi, echipele participante fiind repartizate astfel:

  a) în urna A: echipele din Liga I clasate pe locurile 1 – 6 în campionatul ediţiei precedente;

  b) în urna B: celelalte echipe din Liga I participante în campionatul ediţiei în curs; în cazul în care un club care are dreptul de participare în Liga I nu a obţinut licenţa şi a fost înlocuit conform dispoziţiilor art. 19 din prezentul regulament, în stabilirea urnelor
  valorice se va lua act de noua situaţie  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts