More  Vettel Mania! Campion până la capăt: germanul a câştigat şi ultima a etapă a acestui sezon, MP al Braziliei

  vettel

  Campionul mondial Sebastian Vettel a terminat glorios sezonul, egalând două mari recorduri.

  Mark Webber l-a întrecut pe Lewis Hamilton în clasamentul piloţilor şi a încheiat anul pe locul trei.

  Sebastian Vettel a făcut istorie prin triumful din Marele Premiu al Braziliei, egalându-l pe Alberto Ascari în ceea ce priveşte numărul victoriilor consecutive realizate în toate timpurile într-un campionat mondial de Formula 1: 9. De asemenea, cvadruplul campion mondial a înregistrat un alt record impresionant, 13 victorii într-un sezon, performanţă reuşită până acum doar  de Michael Schumacher.

  Colegul său de la Red Bull, Mark Webber, a terminat cursa al doilea şi l-a depăşit pe Lewis Hamilton în clasamentul general al piloţilor, regăsindu-se pe trei la finele anului, la 10 puncte peste britanic. Campionul mondial a plecat din pole position pe circuitul din Sao Paulo, dar n-a reuşit cel mai bun start, fiind întrecut de Nico Rosberg.

  A pierdut şefia doar pentru un tur
  Vettel a revenit la conducerea cursei la finalul primului tur, după ce l-a depăşit în linia dreaptă din faţa boxelor pe compatriotul său, ca apoi să se distanţeze confortabil de urmăritori. Pilotul în vârstă de 26 de ani a avut emoţii doar spre finalul cursei, atunci când s-a produs un incident hilar la boxa echipei sale, mecanicii aducându-i o altă roată de schimb, fapt ce i-a întârziat serios plecarea. Urmăritorul şi totodată colegul său a venit în spatele monopostului germanului şi a aşteptat câteva secunde până acesta a plecat, diferenţa dintre cei doi micşorându-se la cinci secunde. Totuşi, Vettel a terminat cursa în stil de mare campion, refăcând în tururile ce au urmat distanţa dintre el şi australian.

  Cursa din Brazilia a fost presărată şi de câteva accidente. Grosjean şi-a spart motorul maşinii sale Lotus în debut, Bottas s-a ciocnit cu Hamilton şi a ieşit în decor, iar spre final, Button a fost foarte aproape de un acroşaj cu Maldonado după ce acesta din urmă s-a răsucit într-un viraj. Recordul pe tur i-a aparţinut spaniolului Fernando Alonso, ocupantul locului trei şi cel care este şi vicecampionul mondial din 2013, 1:15:180.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE