Victorie cu… forcepsul!oli

Olimpia a obţinut sâmbătă o victorie extrem de preţioasă, scor 1-0, în faţa bănăţenilor de la Metalul Reşiţa. Unicul gol a fost marcat abia pe final de Vlad Bujor, în minutul 84. Oaspeţii însă au contestat vehement arbitrajul. Reşiţenii au terminat meciul cu ambii antrenori trimişi în tribună şi cu doi jucători eliminaţi de centralul Iulian Călin din Piteşti.

După cum a început meciul se părea că Olimpia nu va avea probleme în a-şi apropia victoria. Încă din primul minut Bujor a ratat o bună ocazie la poarta lui Pascal. A urmat şansa lui Lemac din minutul 4 , apoi şutul plasat de Zsiga şi scos greu de acelaşi Pascal, iar în minutul 7 Iuhas avea să trimită cu capul din 6m doar că oaspeţii au repins de pe linia porţii. Bujor îl mai încearcă o dată pe portarul bănăţenilor cu un şut în diagonală în minutul 25 după care, din păcate ai noştri cedează inexplicabil iniţiativa. Reşiţa cere un penalty după o cădere a lui Szabo dar se alege doar cu un galben pentru simulare. Miron scoate apoi excelent şuturile lui Stoica şi Staicu iar repriza se încheie la egalitate, 0-0.

Înainte însă de a trimite echipele la vestiare, centralul Iulian Călin l-a trimis pe antrenorul oaspeţilor, Marian Pană, în tribune, sătul probabil de protestele acestuia. Din păcate însă după pauză se joacă prea puţin fotbal. Olimpia domină dar nu reuşeşte să fie periculoasă decît în minutul 63 cînd şutul lui Zsiga din 16 m e respins de bravul Pascal.Oaspeţii protestează la fiecare decizie a centralului iar în minutul 76 Danci vede două galbene în doar cîteva secunde şi e eliminat. Moment în care toată banca oaspeţilor sare ca arsă..

Arbitrul îl trimite în tribună şi pe secundul lui Marian Pană, unul dintre jucătorii de rezervă vede şi el galben şi după vreo două minute de negocieri meciul se reia.

Cu Bujor peste tot, Olimpia simte că poate da lovitura şi după un corner în minutul 84 mingea e respinsă de Pascal pînă la Bujor care înscrie din interiorul careului. În prelungiri Cristian are o intrare dură la Munteanu şi e şi el eliminat.

Olimpia nu mai repetă eroarea de la Bistriţa când pe final a ieşit la 1-1 la joc şi a pierdut în prelungiri. Acum elevii lui Csik ţin de minge şi aşteaptă ultimul fluier al arbitrului. Cei 1500 de spectatori aplaudă în picioare pe toată lumea, de la antrenori, jucători şi până la arbitri…

Olimpia egalează pe ASA la puncte şi urcă pe locul şapte iar duelul de sâmbătă de la Târgu Mureş se anunţă unul important pentru intrarea în play-off.

  • Olimpia Satu Mare: Miron – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu, Svarczkopf (65 Feier), Villand, Zsiga (75 Molnar), Lemac (78 Roatiș) Bujor.
  • Metalul Reşiţa: Pascal-Cristian, Popescu, Brejneni, Vătejelu- Potopea, Neagoe (min. 8 Danci), Szabo( min 36 Oară), Vasile- Stoica, Staicu.

Pentru Ştefan Szilagyi!
La final, jucătorii au ţinut să-i dedice victoria preşedintelui AJF Ştefan Szilagyi care vineri şi-a sărbătorit ziua de naştere. De altfel băieţii i-au şi oferit în dar un tricou cu mesajul…”La mulţi ani Puluka!”

Inspiraţia lui Csik
Antrenorul Olimpiei a recunoscut la conferinţa de presă că a vrut pe final să-l scoată pe Vlad Bujor. “M-am gândit însă că ce rezolvam cu un punct, aşa că am forţat cu Feier în locul lui Schvarzkopf”, a spus Csik care a fost primt împreună cu Vlad Bujor cu aplauze la intrarea în noua sală de conferinţe a clubului.

Marian Pană, expert în… eliminări!
Trimis în tribune în minutul 45 de centralul Călin Iulian pentru proteste, antrenorul Marian Pană pare a fi un abonat la eliminări. În 2008 pe vremea când antrena la Suceava acesta a primit în total 21 de etape de suspendare după ce a provocat scandal la finalul meciului de cupă cu FC Botoşani şi apoi pentru incidentele de la meciul cu CSM Ploieşti.
Cu 21 etape (9 şi apoi 12) de suspendare şi 9.200 de lei amendă, tehnicianul Cetăţii putea atunci candida la trofeul pentru cel mai penalizat om din fotbalul românesc, şi a devenit în 2008 cel mai suspendat antrenor „sucevean” din toate timpurile.

Gloria pierde surprinzător la Motru

FC Bihor – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
A marcat: Negruț – min. 80
FC Olt – CS Mioveni 1-1
Au marcat: Ignea – min. 59 / Gălan – min. 75
Minerul Motru – Gloria Bistrița 2-0
Au marcat: Răduca – min. 45+2, Chirea – min. 70
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița 1-0
A marcat: Bujor – min. 84
CS U Craiova – FC U Craiova 0-0
ASA Târgu Mureș – UTA 0-0

Clasament
1.CSU Craiova 13 7 4 2 14- 8 25
2.CSM Rm. Vâlcea 13 7 3 3 19-13 24
3.Gloria Bistrița 13 7 2 4 15-11 23
4.Metalul Reșița 12 6 1 5 17-14 19
5.U. Craiova 13 4 7 2 10- 7 19
6.ASA Tg. Mureș 12 4 6 2 10- 7 18
7.Olimpia SM 13 4 6 3 12-12 18
8.FC Olt Slatina 13 4 5 4 11-10 17
9.CS Mioveni 13 3 5 5 13-16 14
10.FC Bihor 13 3 4 6 11-15 13
11.UTA Arad 13 2 4 7 8-17 10
12.Min. Motru 13 2 1 10 9-17 7

Etapa următoare: CS Mioveni – FC Bihor, Gloria Bistriţa – FC Olt Slatina, Universitatea Craiova – CS Minerul Motru, CS Metalul Reşiţa – CS Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureş – FC Olimpia Satu Mare

„Nu contest victoria echipei gazdă, este o echipă frumoasă, dar vreau să-i spun arbitrului că trebuie să se gândească la faptul că antrenorul are copii, jucătorii au copii acasă, aceștia depind de niște contracte și rezultate. Atunci trebuie și el să-și facă o analiză și să își spună că trebuie să fie cinstit. Faptul că o tribună întreagă aplaudă la scenă deschisă când arbitrii se duc spre cabină înseamnă pentru mine că acești oameni cunosc fotbal și și-au dat seama că echipa gazdă a fost ajutată mai mult decât trebuia. Ce s-a întâmplat azi pe stadionul din Satu Mare se întâmplă mai rar. Dacă eu aș fi în locul arbitrului, când m-aș duce acasă, mi-ar fi rușine să mă uit în ochii copiilor mei” Marian Pană – antrenor Metalul Reşiţa.

După fluierul de final al partidei, jucătorul Reșiței, Silviu Mureșan, a arătat însemne obscene înspre tribuna A. „Acuma ce să facă și el? Era supărat. Și ce dacă a arătat?”, a spus antrenorul acestuia, Marian Pană.

„Și cartonașele fac parte din joc, eu zic că meritau toate cartonașele. Nu este problema noastră, este problema arbitrilor noi ne bucurăm că am strâns cele 3 puncte și restul este cancan”– Vlad Bujor – atacant Olimpia.

„Am trăit și noi meciul ca și actorii din teren, la intensitate maximă, au câștigat un meci care, după părerea mea, trebuia să fie mult mai ușor, dar e bine că am adunat cele trei puncte, asta contează. Felicit băieții că au reușit să marcheze încă o dată pe la finalul meciului, au dat dovadă de caracter”– Tibi Csik-antrenor Olimpia.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts