More  Zeci de social-democraţi sătmăreni la Consiliul Naţional

  - Advertisement -

  psd

  Consiliul Naţional anual al Partidului Social Democrat (PSD) a început de ieri şi continuă şi azi în Bucureşti, reuniunea având pe agendă subiecte politice la zi, între care proiectul de lege privind descentralizarea. Ieri au avut loc dezbateri pe ateliere de specialitate, urmând ca azi peste 4.500 de delegaţi ai PSD să se reunească în plenul Consiliului Naţional. Printre aceştia se numără şi o delegaţie de 50 de persoane din cadrul social-democraţilor sătmăreni, în frunte cu preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, alături de preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, deputatul PSD de Satu Mare Octavian Petric, preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti Negreşti-Oaş a PSD, Aurelia Fedorca, preşedintele Organizaţiei Orăşeneşti Tăşnad a PSD, Vasile Mitraşca, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, Raul Băbţan, preşedintele Organizaţiei Municipale Carei a PSD, Ionuţ Oneţ, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD, Paula Mare, alţi preşedinţi de organizaţii locale, primari şi viceprimari PSD, alături de consilieri locali sau membri ai organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari.

  La acest for de conducere al PSD, primul ca importanţă după Congres, nu vor avea loc alegeri pentru cea mai înaltă funcţie, ultimul preşedinte al Consiliului fiind, până în 2012, fostul premier Adrian Năstase. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a subliniat recent că această manifestare va fi una cu caracter anual, pe modelul partidelor din familia social-democrată europeană. Ieri au avut loc dezbateri pe ateliere de specialitate, urmând ca azi peste 4.500 de delegaţi ai PSD să se reunească în plenul Consiliului Naţional. “Sâmbătă dimineaţă, întâlnirea în plen a noastră, a Consiliului Naţional lărgit, este evenimentul anual în care trebuie să spunem foarte clar către toţi membrii noştri, către toţi militanţii noştri ce s-a făcut bine în această perioadă, ce s-a făcut rău şi mai ales ce avem de făcut în 2014 – încă un an important, încă un an greu. Nu mai vin ani uşori, se pare, aşa încât vă rog pe toţi ca în această săptămână să discutăm despre temele mari ale Partidului Social Democrat şi ale celor care ne votează, în aşa fel încât votanţii noştri, militanţii noştri, membrii noştri, aliaţii noştri, adversarii noştri să ştie foarte clar ce doreşte şi ce-şi propune PSD să facă pentru 2014”, a declarat luni premierul Ponta.

  Un punct esenţial pe agenda Consiliului Naţional al PSD îl reprezintă proiectul de lege privind descentralizarea, care va fi prezentat şi în Parlament până la jumătatea lunii noiembrie. “Din 2010 am trecut la un mod de organizare specific partidelor de centru-stânga europene – şi anume o conferinţă anuală, conferinţă la care au loc dezbateri tematice pe cele mai importante subiecte pentru PSD şi vineri, în cursul zilei, vor fi 15-20 de paneluri diferite pe toate domeniile, care prezintă importanţă pentru agenda publică şi a noastră ca partid, după care, după-amiază, o să avem reuniunea aleşilor locali – preşedinţi de consilii judeţene, primari, consilieri judeţeni şi locali cu care să dezbatem pregătirea pentru 2014 a agendei noastre de dezvoltare a comunităţilor locale”, a precizat tot luni preşedintele PSD. El a mai spus că la reuniunea în plen de sâmbătă sunt aşteptaţi aproximativ 4.500 de delegaţi, urmând ca liderii PSD să-şi prezinte principalele obiective politice şi strategice pentru anul 2014. Consiliul Naţional ar putea valida, pe de altă parte, susţinerea social-democraţilor români pentru candidatura lui Martin Schulz la preşedinţia Comisiei Europene.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts