More  6 echipe din Liga 1 vor să-şi negocieze singure drepturile TV! Unde s-ar putea vedea Steaua din sezonul viitor

  1

  Contactat de ProSport, acţionarul majoritar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a negat orice implicare a clubului din “Ştefan cel Mare” în acest demers.

  “Nu ştiu nimic şi nu cred că s-a făcut ceva în acest sens fără ca eu să ştiu. Nu există o astfel de intenţie din partea noastră“, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru ProSport.


  După ce în perioada în care Liga era condusă de Dumitru Dragomir, echipele importante din Liga 1 au încercat să obţină acordul pentru a-şi putea vinde singure drepturile TV, cerere refuzată de fostul şef al LPF, iată că venirea lui Gino Iorgulescu ar putea aduce o schimbare în acest sens.

  Şase cluburi din Liga 1, printre care Steaua şi Dinamo, au depus la Liga Profesionistă de Fotbal memorii prin care anunţă că îşi doresc să negocieze pe cont propriu drepturile de transmisie ale meciurilor proprii, anunţă reportervirtual.ro.

  Conform aceleiaşi surse, se pare că cei de la RCS&RDS nu mai sunt dispuşi să plătească mai mult de 30 de milioane de euro la o nouă licitaţie pentru întregul pachet de meciuri. Steaua vrea să profite de această situaţie şi doreşte să-şi vândă separat aceste drepturi către cei de la Pro TV, fapt care i-ar aduce cu siguranţă mai mulţi bani în conturi.

  Cele mai ridicate audienţe din Liga 1 sunt realizate de Steaua şi Dinamo, iar dacă cele şase echipe vor reuşi să-şi vândă separat drepturile atunci restul echipelor vor avea de suferit, iar LPF va rămâne cu un pachet puţin interesant pentru televiziuni din punct de vedere financiar.

  • Următoarea Adunare Generală va fi pe 20 ianuarie, atunci când s-ar putea lua în discuţie această propunere.  Rapid şi Steaua au încercat în trecut să-şi negocieze singure vânzarea drepturilor TV, însă nu au avut câştig de cauză. În prezent, în statutul LPF e specificat faptul că drepturile TV sunt vândute colectiv, iar pentru o modificare în acest sens e nevoie de o hotărâre a Adunării Generale, unde vor vota toate cluburile din Liga 1.

  “Eu am stat vineri până la ora 17  la Ligă şi nu ştiu să fi venit astfel de solicitări din partea cluburilor. Nu am cunoştinţe să se fi întâmplat astfel de lucruri.”, a spus Marius Mitran, director de imagine al LPF.

  “Noi nu am făcut niciun demers oficial în acest sens, dar dacă se adevereşte informaţia, ar fi un joc periculos pentru că cei care vor avea de suferit vor fi echipele mai mici, fără potenţialul financiar al celor din vârf.” Paul Peniu, preşedinte Viitorul Constanţa.

  În prezent, primele opţiuni aparţin RCS&RDS (cu posturile Digi Sport), urmată de Romtelecom (cu posturile Dolce Sport) şi Antena 1.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE