6 echipe din Liga 1 vor să-şi negocieze singure drepturile TV! Unde s-ar putea vedea Steaua din sezonul viitor

1

Contactat de ProSport, acţionarul majoritar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a negat orice implicare a clubului din “Ştefan cel Mare” în acest demers.

“Nu ştiu nimic şi nu cred că s-a făcut ceva în acest sens fără ca eu să ştiu. Nu există o astfel de intenţie din partea noastră“, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru ProSport.


După ce în perioada în care Liga era condusă de Dumitru Dragomir, echipele importante din Liga 1 au încercat să obţină acordul pentru a-şi putea vinde singure drepturile TV, cerere refuzată de fostul şef al LPF, iată că venirea lui Gino Iorgulescu ar putea aduce o schimbare în acest sens.

Şase cluburi din Liga 1, printre care Steaua şi Dinamo, au depus la Liga Profesionistă de Fotbal memorii prin care anunţă că îşi doresc să negocieze pe cont propriu drepturile de transmisie ale meciurilor proprii, anunţă reportervirtual.ro.

Conform aceleiaşi surse, se pare că cei de la RCS&RDS nu mai sunt dispuşi să plătească mai mult de 30 de milioane de euro la o nouă licitaţie pentru întregul pachet de meciuri. Steaua vrea să profite de această situaţie şi doreşte să-şi vândă separat aceste drepturi către cei de la Pro TV, fapt care i-ar aduce cu siguranţă mai mulţi bani în conturi.

Cele mai ridicate audienţe din Liga 1 sunt realizate de Steaua şi Dinamo, iar dacă cele şase echipe vor reuşi să-şi vândă separat drepturile atunci restul echipelor vor avea de suferit, iar LPF va rămâne cu un pachet puţin interesant pentru televiziuni din punct de vedere financiar.

  • Următoarea Adunare Generală va fi pe 20 ianuarie, atunci când s-ar putea lua în discuţie această propunere.  Rapid şi Steaua au încercat în trecut să-şi negocieze singure vânzarea drepturilor TV, însă nu au avut câştig de cauză. În prezent, în statutul LPF e specificat faptul că drepturile TV sunt vândute colectiv, iar pentru o modificare în acest sens e nevoie de o hotărâre a Adunării Generale, unde vor vota toate cluburile din Liga 1.

“Eu am stat vineri până la ora 17  la Ligă şi nu ştiu să fi venit astfel de solicitări din partea cluburilor. Nu am cunoştinţe să se fi întâmplat astfel de lucruri.”, a spus Marius Mitran, director de imagine al LPF.

“Noi nu am făcut niciun demers oficial în acest sens, dar dacă se adevereşte informaţia, ar fi un joc periculos pentru că cei care vor avea de suferit vor fi echipele mai mici, fără potenţialul financiar al celor din vârf.” Paul Peniu, preşedinte Viitorul Constanţa.

În prezent, primele opţiuni aparţin RCS&RDS (cu posturile Digi Sport), urmată de Romtelecom (cu posturile Dolce Sport) şi Antena 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...

NEBUNIE. Alți patru INCONȘTIENȚI, prinși de polițiști. Vor plăti SCUMP isprava lor

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii...

RAZIE. Poliția face CURAT în TRAFIC. Alte 15 permise SUSPENDATE într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 28 mai a.c., activități de menținere a unui climat de...

ARESTARE. INFRACTOR PERICULOS, prins de polițiști. Capete de ACUZARE GRAVE

Ieri, 28 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de...