More


  Achitarea lui Tukacs a costat 24.000 de euro

  =

  tukacs

  Arestarea unui avocat orădean de către DNA a scos la iveală modul în care se tranzacţionează sentinţele la Curtea de Apel Oradea, respectiv modul în care cunoscutul interlop sătmărean Doru Tukacs a profitat de acest sistem pentru a scăpa de puşcărie. Contra sumei de 24.000 de euro, Tukacs a fost achitat într-un dosar întocmit pentru că a bătut cu bestialitate un sătmărean care nu îi înmânase la timp camăta. Unul dintre judecătorii care a făcut parte din completul de judecată atât de înţelegător cu Tukacs a fost trimis în judecată de DNA pentru corupţie. Judecătorul Mircea Puşcaş a pretins de la doi contrabandişti sătmăreni suma de 40.000 de euro pentru a le acorda o sentinţă favorabilă.

  Dai banii, obţii achitarea
  Avocatul orădean Horia Chivari a fost reţinut vineri de procurorii DNA Oradea sub acuzaţia de trafic de influenţă. Lui Chivari i se impută că ar fi cerut şi primit 24.000 euro pentru a obţine de la Curtea de Apel Oradea eliberarea interlopului sătmărean Doru Tukacs, banii fiind daţi de o persoană apropiată lui Tukacs, acum denunţător în cauză.
  Potrivit unui comunicat al DNA, “în perioada iunie – august 2011, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, avocatul a primit, la cererea sa, 24.000 euro de la o persoană denunţătoare, sub pretextul că sumele de bani vor fi remise judecătorilor învestiţi cu soluţionarea unei cauze penale, pentru pronunţarea unei hotărâri favorabile, în sensul punerii în libertate a persoanei cercetate, aflate în relaţii apropiate cu denunţătoarea”.
  Trimis în judecată fiindcă a bătut un sătmărean care nu i-a plătit la timp camăta, Tukacs a fost condamnat în primăvara anului 2011 la 7 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Satu Mare pentru ultraj contra bunelor moravuri, invocându-se că bărbatul este recidivist şi cercetat şi în alte dosare pentru fapte cu violenţă. La Curtea de Apel, în schimb, interlopul a găsit înţelegere, fiind achitat şi sancţionat doar cu o amendă administrativă.

  Achitat de coruptul judecător Puşcaş
  Din completul de judecată de la Curtea de Apel Oradea care a fost atât de înţelegător cu interlopul Doru Tukacs a făcut parte şi celebrul judecător Mircea Puşcaş, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Din cauza acestei soluţii cu cântec, dar şi a altora la fel de dubioase, judecătorul Mircea Puşcaş a intrat în vizorul Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv al DNA. În cele din urmă, doi contrabandişti sătmăreni, Petru Cocian şi Mihai Halas, arestaţi în 29 noiembrie 2012, au recunoscut că au promis 40.000 euro pentru o sentinţă favorabilă în procesul care se afla pe rolul Curţii de Apel Oradea şi în care, în prima fază, la Tribunalul Satu Mare, fuseseră condamnaţi la închisoare cu executare: Halas la 9 ani, iar Cocian la 6 ani.
  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul lunii septembrie 2012, judecătorul Mircea Puşcaş le-a pretins celor doi traficanţi de ţigări, Petru Cocian şi Mihai Halas, prin intermediul afaceristului Mihăiţă Teleptean, să cumpere de la cumnatul său un autoturism marca BMW cu o sumă mai mare cu aproximativ 10.000 euro decât preţul real al maşinii, pentru ca, în schimb, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Oradea. Cum tranzacţia auto nu s-a perfectat, Teleptean a pretins de la Cocian şi Halas, câte 20.000 euro, în total 40.000 euro, sumă în schimbul căreia judecătorul să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul celor doi. Judecătorul Mircea Puşcaş a fost trimis în judecată de DNA în luna septembrie a acestui an. Acesta mai are încă două procese de corupţie pe rolul Curţii de Apel Oradea.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img