More


  Biciclist accidentat mortal la Halmeu de un contrabandist

  =

  bici

  Gazeta de Nord-Vest a atras atenţia recent asupra legăturilor nefireşti existente în zona Halmeu-Porumbeşti între unii poliţişti şi contrabandişti. Din cauza prieteniei cu poliţiştii, contrabandiştii din zonă îşi permit să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau chiar fără carnet. La nici trei săptămâni de la semnalul tras de Gazeta de Nord-Vest, un contrabandist de ţigări ucrainene din Porumbeşti, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism neînmatriculat, a accidentat mortal în Halmeu un biciclist de 66 de ani. Contrabandistul a fugit de la locul accidentului, dispărând de la domiciliu. Oare câţi alţi oameni nevinovaţi trebuie să-şi mai piardă viaţa pentru ca autorităţile statului să intervină mai hotărât în zonă, punând capăt relaţiilor nefireşti dintre poliţişti, poliţişti de frontieră şi contrabandişti?!.

  Contrabandistul a fugit de la locul faptei
  Un contrabandist aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat un accident mortal sâmbătă, în jurul orei 17.00, pe Strada Gării din Halmeu. Victima, un biciclist în vârstă de 66 de ani, din Porumbeşti, şi-a pierdut viaţa în urma impactului. Autorul accidentului a părăsit locul faptei. Poliţiştii au intrat în alertă, efectuând investigaţii în teren pentru depistarea în cel mai scurt timp a şoferului implicat în evenimentul rutier. În urma anchetei, poliţiştii au reuşit să identifice autorul accidentului în persoana contrabandistului Paul Vasile Doru, care a dispărut de la domiciliu. În urma audierilor, poliţiştii au constatat că şoferul consumase cantităţi mari de alcool înainte de producerea accidentului. Întrucât nu au putut să-l găsească nicăieri, poliţiştii l-au dat în urmărire generală pe contrabandistul Paul Vasile Doru. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au reuşit să identifice maşina cu care a fost comis accidentul. Maşina a fost găsită în anexele gospodăriei unui alt cunoscut contrabandist din Porumbeşti, Szollosi Lorand. Potrivit poliţiştilor rutieri, maşina nu era înmatriculată, Paul Vasile Doru circulând în momentul producerii accidentului cu plăcuţe de înmatriculare luate de pe un alt autoturism.

  Implicat în reglarea mafiotă de conturi
  Paul Vasile Doru este implicat şi în reglarea mafiotă de conturi din Carei, alături de alţi contrabandişti de ţigări ucrainene din Halmeu şi din Porumbeşti. Vasile Moldovan, împreună cu liderul unei alte reţele importante de traficanţi din zonă, Viorel Mariţa, au organizat în iunie 2008 o acţiune de pedepsire a unui grup de careieni, pe care îi suspectau că le-au furat ţigările ascunse într-un depozit clandestin. La acţiune au participat peste 30 de persoane, inclusiv mai mulţi cetăţeni ucraineni. Autorităţile judiciare au reuşit să identifice 20 de persoane care au participat la reglarea mafiotă de conturi, printre acestea aflându-se şi Paul Vasile Doru. În cadrul acţiunii, contrabandiştii au agresat doi careieni, pe care i-au şi tâlhărit, iar pe unul au încercat să-l sechestreze şi să-l transporte cu o maşină probabil până în Ucraina. Procesul în care Paul Vasile Doru, respectiv alţi lideri contrabandişti din zona Halmeu-Porumbeşti, precum Viorel Mariţa, Lorand Szollosi, sunt judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie s-a aflat până în data de 26 iunie 2013 pe rolul Judecătoriei Carei, care a dispus înaintarea acestuia Tribunalului Satu Mare.

  Loviţi pe trecerea de pietoni
  Pe raza judeţului Satu Mare s-au mai produs în weekend alte două accidente grave şi trei evenimente rutiere în care victimele au suferit leziuni uşoare. Primul accident s-a produs vineri la Păulian, unde Iulian I., în vârstă de 22 de ani, din Dâmboviţa, în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de un alt tir, condus de un sătmărean în vârstă de 58 de ani, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism. În urma impactului, a fost rănită grav o femeie în vârstă de 46 de ani, din Târgu Lăpuş, pasageră în autoturismul lovit de tir. Un alt accident rutier grav a avut loc sâmbătă seara, pe Strada Careiului din municipiul Satu Mare, în cadrul căruia Bianka K., în vârstă de 26 de ani, din Satu Mare, aflată la volanul autoturismului, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor Ioan K., în vârstă de 33 de ani, şi Maria K., în vârstă de 26 de ani, care traversau regulamentar strada pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Bărbatul a suferit leziuni uşoare în urma impactului, însă Maria K., din Carei, a fost rănită grav de autoturism.

  Alţi doi şoferi au părăsit locul accidentului
  Un alt eveniment rutier a fost înregistrat la Racşa, unde un băieţel în vârstă de 7 ani, lăsat nesupravegheat, a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind accidentat uşor de Ioan P., în vârstă de 65 de ani, care a părăsit locul faptei, însă a fost găsit la scurt timp de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş. Şi la Medieşu Aurit, vineri, o localnică în vârstă de 55 de ani, care traversa strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentată uşor de un autoturism. Şi în acest caz, şoferul maşinii, Bogdan P., în vârstă de 25 de ani, implicat în accident, a părăsit locaţia, fără încuviinţarea Poliţiei. Acesta a fost testat cu etilotestul, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Tăşnad a mai avut loc sâmbătă, după ora 22.00, un accident uşor, în cadrul căruia Hubert C., în vârstă de 25 de ani, aflat la volanul autoturismului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ieşind pe acostament şi intrând într-un stâlp de susţinere a firelor electrice. Tânărul a fost transportat cu ambulanţa la spital, medicii stabilind că a fost rănit uşor.

  Szasz Lorand

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img