More

  Bourceanu şi Varela, la fel de eficienţi ca Piovaccari!

  2

  Fotbaliştii responsabili cu pasa decisivă sunt cel puţin la fel de importanţi pentru mine ca marcatorii. Nu dai goluri decât dacă îi ai pe amândoi în echipă, evident”, spunea Arsene Wenger în urmă cu mai mulţi ani, întrebat care este motivul pentru care nu transferă un golgheter pur-sânge şi se concentrează pe aducerea de mijlocaşi. Aplicată la Steaua, ”formula” lui Wenger scoate în evidenţă încă o dată rolul căpitanului Alexandru Bourceanu, fotbalist pentru semnătura căruia campioana încă se luptă.

  Steaua a jucat în această primă parte a campionatului 17 partide, iar în 11 dintre acestea a câştigat la limită, ori a obţinut rezultate de egalitate. ProSport a alcătuit un clasament al jucătorilor care au adus puncte pentru Steaua în aceste partide prin reuşitele care au făcut diferenţa, fie că a fost vorba despre contribuţii cu goluri decisive, fie că a fost vorba despre pase de gol (assist-uri) la aceste goluri. Am notat cu 1 punct golul şi cu 0.5 puncte assist-ul, iar rezultatele centralizate pe cele 11 partide sunt elocvente. Alexandru Bourceanu este, alături de Federico Piovaccari, jucătorul ”responsabil” pentru poziţia Stelei în clasament şi pentru majoritatea punctelor adunate de trupa lui Reghecampf.


  Topul mai scoate în faţă un ”erou” al Stelei, pe Fernando Varela. Fundaşul adus în acest start de sezon de la FC Vaslui a reuşit deja să înscrie de două ori în tricoul Stelei, fiind la fel de important precum Federico Piovaccari în meciurile în care Steaua a obţinut punct/puncte la limită. Diferenţa este că Piovaccari a adus 6 puncte cu golurile sale decisive, în timp ce Varela a înscris pentru două rezultate de egalitate (1-1 cu Oţelul şi 1-1 cu Astra Giurgiu).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE