More  Concedieri în masă la Electrolux

  electrolux

  Peste o sută de angajaţi ai fabricii de aragazuri Electrolux Satu Mare vor fi disponibilizaţi la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor. Aceştia vor primi preavizele în data de 13 decembrie, iar în 16 ianuarie vor veni după actele de concediere. Disponibilizaţii vor primi câte un salariu de încadrare pentru fiecare an de vechime în societate.

  Reducerea volumului de comenzi
  Anunţul privind disponibilizările de la Electrolux a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Simona Derşidan. “Societatea Electrolux a trimis o notificare că intenţionează să disponibilizeze un număr de 110 persoane. Deciziile de concediere din prognoza dânşilor sunt în 29 – 30 decembrie, dar având în vedere că nu ne-au trimis înştiinţarea cu numărul exact, probabil se va decala la începutul lunii ianuarie, deoarece conform legii trebuie să înştiinţeze agenţia în termen de 30 de zile“, a precizat Derşidan.
  Potrivit oficialului AJOFM Satu Mare, motivul pentru care conducerea Electrolux a luat această decizie a fost reducerea volumului de comenzi pentru această perioadă, persoanele vizate urmând să primească plăţi compensatorii. Directorul adjunct a mai precizat că în această perioadă vor mai fi disponibilizate colectiv alte 115 persoane angajate la firme de construcţii.

  Disponibilizaţii, selectaţi în baza evaluărilor lunare
  Preşedintele Sindicatului “Samus” din cadrul Electrolux Satu Mare, Sorin Faur, a precizat că de la fabrica din Satu Mare vor fi disponibilizaţi 104 angajaţi, restul de şase vor fi de la Bucureşti. Fiecare angajat va primi ca plăţi compensatorii câte un salariu de încadrare pentru fiecare an de vechime în societate. Liderul de sindicat a mai afirmat că cei care se află pe lista disponibilizaţilor au fost selectaţi în urma evaluărilor lunare care sunt efectuate pentru activitatea fiecărui angajat în parte. “Cei cu rezultatele cele mai slabe la aceste evaluări au fost disponibilizaţi”, a mai adăugat Faur.
  Disponibilizaţii vor primi preavizul în data de 13 decembrie, urmând să vină după actele de încheiere a contractului de muncă în data de 16 ianuarie. “Împreună cu conducerea societăţii am stabilit că pe perioada preavizului, cei vizaţi vor sta acasă şi nu vor mai veni la muncă. În cazul în care în lunile următoare se va constata o creştere a volumului de comenzi, cei disponibilizaţi vor putea fi reîncadraţi dar doar pe o perioadă determinată”, a specificat liderul de sindicat.
  În prezent, Electrolux Satu Mare are peste 850 de angajaţi, dar după disponibilizările din ianuarie vor mai rămâne doar 750.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE