More


  De două sferturi speranță!

  =

  bsk

  Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au pierdut sâmbătă seara duelul cu CS U Alba Iulia, scor 58-80. O înfrîngere oarecum logică dacă ținem cont că în acest sezon echipa noastră e doar una de pluton, în vreme ce la Alba Iulia s-a investit mult iar lumea visează la un prim titlu din istorie.

  Cât timp a putut folosi ”primul cinci”, Laza-Orosz-Jones-Wampler-Cutaș , antrenorul CSM-ului, Petru Eleș, i-a pus serioase probleme sârbului Popov de la Alba. În primele două sferturi s-a jucat de la egal la egal , 16-19 după zece minute și apoi 30-35 la pauză.În condițiile în care ale noastre au ratat șapte libere!!! De partea cealaltă Părău și Wittington au avut ceva emoții la revenirea pe parchetul sălii LPS după două sezoane petrecute la CSM. Și acest lucru s-a cam văzut și pe tabelă… Din păcate însă la rampă a ieșit și arbitrul Istvan Bertalan care a fluierat anapoda și a ținut cu tot dinadinsul să le scoată cu ”cinci faulturi” de pe teren pe Cutaș, Orosz sau Wampler, vedetele echipei noastre. Iar cu Wampler și Cutaș chiar a reușit!
  La reluare însă după ”eliminarea ” Cristianei Cutaș , CSM-ul nu mai are replică sub panouri și Alba se distanțează logic la 58-39. Cu Toma-Vikoje-Brown-Nagy și Uiuiu cică…rezerve, oaspetele trec peste un cinci al gazdelor încropit din Ivan-Adi-Nagy-Voica sau Nagy… Ultimul sfert le mai aduce în teren și pe junioarele Moldoveanu și Vasile iar în ultima secundă de joc Jones reușește coșul serii cu o aruncare de la mijlocul terenului!
  Alba se impune pentru prima oară în istoria întîlnirilor cu CSM , la Satu Mare, într-un sezon pe care-l dorim primul și ultimul în care echipa noastră să nu conteze în lupta pentru medalii.

  Admirabilă reacția publicului sătmărean prezent în număr destul de mare la sală. Fanii CSM-ului le-au aplaudat minute bune pe fete în ciuda înfrîngerii, aceștia apreciind efortul făcut în fața unui adversar evident mai valoros!

  Annemarie Părău a părăsit cu lacrimi în ochi sala la final, în vreme ce Wittington abia s-a despărțit de fostele colege de la CSM și de foștii fani. Acestea au și recunoscut că s-au simțit excelent la Satu Mare și că oricând s-ar întoarce cu mare plăcere să joace din nou pentru un CSM care să se bată din nou la titlu!

  CSM Satu Mare: Eniko Laza 18 puncte, Andreea Orosz 16, Tabyta Wampler 11, Kortni Jones 9, Bianca Voica 4 puncte.
  CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo17 puncte, Tiffany Brown şi Chastity Reed 12 puncte fiecare, Larisa Toma 9, Breanna Salley 7, Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Chadijah Whittington şi Jovana Vukoje 5 puncte fiecare şi Annemarie Părău 3 puncte.
  Miercuri de la ora 13 CSM Satu Mare joacă ultimul meci din acest an pe teren propriu, cu Rapid București.

  Declarații
  „Am început greu partida, am resimțit oboseala drumului făcut de la Viena până la Satu Mare, iar meciul a fost echilibrat la început, gazdele profitând de faptul că au fost mai proaspete. Am discutat însă cu fetele înaintea partidei și le-am spus să rămână concentrate în teren 40 de minute și s-a văzut că au reușit acest lucru, iar în final am câștigat la o diferență de peste 20 de puncte, cu o formație destul de bună. Este foarte importantă această victorie pentru că terminăm sigur pe locul doi turul de campionat, deoarece nu cred că vom avea probleme în ultimele două partide cu Phoenix Galați și Universitatea Cluj-Napoca”, a declarat antrenorul Miroslav Popov.

  „Nu cred că primul 5 al nostru a fost mai slab decât al lor. A fost cum ne aşteptam. Vreau să felicit echipa din Alba Iulia pentru această victorie meritată şi care a fost pusă la îndoială, poate, doar în primele 20 de minute când am avut încă picioare proaspete şi puteam să jucăm cu primul 5. S-a văzut diferenţa valorică dintre cele două echipe. Nu cred că primul 5 al nostru a fost mai slab decât primul 5 al lor. Însă nu puteam să dăm acelaşi randament cu o echipă care are 10 jucătoare de acelaşi nivel”, a declarat după meci, antrenorul Petru Eleş.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img