More  Expoziție a lucrărilor pictorului Ioan Sima la Muzeul care îi poartă numele

  - Advertisement -
  2
  Zălăuanii, iubitori de artă, au putut viziona, azi, 11 decembrie, vernisajul expoziţiei ”O zi cu maestrul Ioan Sima”, organizat la Galeria de Artă “Ioan Sima” din Zalău.
  Potrivit Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, luna decembrie este dedicată memoriei maestrului Ioan Sima, iar Muzeul de Artă – galeria din Zalău care îi poartă numele, prezintă în completarea expoziţiei de bază o suită de lucrări din opera pictorului.
  Ioan Sima s-a născut în data de 19 decembrie, în anul 1989, la Pericei, judeţul Sălaj. A urmat cursulile liceale la Şimleu Silvaniei şi apoi a studiat la Facultatea de Drept din Bucureşti şi Cluj Napoca obţinând doctoratul în anul 1922. În paralel a studiat pictura în atelierul şcoală a pictorului Acs Ferenc şi în Viena, la şcoala profesorului Frohlich. În anul 1935 îşi deschide prima expoziţie personală, iar în anul 1969 deschide o expoziţie personală la Paris, la Galeria ”Ror Valmer”. În anul 1980 a donat Muzeului Judeţean Zalău un număr de 162 de lucrări de pictură şi grafică, arhivă personală şi bibliotecă de artă, care vor sta la baza Galeriei ”Ioan Sima” deschisă un an mai târziu, în 1981. Artistul a decedat la 8 februarie 1985.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts